Moldavci optimistični pred revanš
0

Sheriffovi Brazilci: Željo ima slabu odbranu

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Sve smo bliži revanš susretu 2. pretkola Evropske lige u kojem će Željezničar gostovati kod moldavskog Sheriffa u Tiraspolu. ''Plavi'' će braniti minimalnu prednost iz prvog susreta koji su sasvim zasluženo riješili u svoju korist slaveći vrijednu pobjedu 1:0.

Zanimljive su izjave igrača Sheriffa pred revanš. Naime, u redovima moldavskog viceprvaka vlada veliki optimizam i vjera da će revanš susret pokazati da je kvalitet ipak na njihovoj strani. Na zvaničnoj klupskoj web-stranici najtrofejnijeg moldavskog kluba mogu se vidjeti izjave Sheriffovih Brazilaca Luvannora i Jonathana koji ne sumnjaju u eliminaciju osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

''Iako smo u prvom susretu mnogo pokušavali i željeli pobjedu, nismo bili dovoljno skoncentrisani. Uprkos tome, mislim da je cijela ekipa igrala dobro. Imali smo mnogo šansi i mogućnosti, ali nismo uspjeli postići gol i pored dobre igre. Nismo imali dovoljno koncetracije u završnici i na tome treba poraditi na treninzima. No, siguran sam da ćemo ih pobijediti. Njihova slabost je odbrana, vidjeli smo mnogo rupa u toj liniji dok u ofanzivi nisu loši. Ipak, uz podršku navijača mislim da ćemo proći'', rekao je defanzivac Luvannor.

Sličnog je mišljenja i njegov zemljak, napadač Jonathan, koji vjeruje da je njegov tim još uvijek favorit za prolaz dalje.

''Apsolutno sam uvjeren u naš trijumf u revanšu, naravno uz pomoć navijača. Dobro ih poznajemo. Ekipa su iskusnih i zrelih igrača protiv kojih nije jednostavno igrati. No, zahvaljući našoj brzini i dobroj pripremljenosti, mislim da ih možemo izbaciti'', rekao je za fc-sheriff.com Brazilac Jonathan.

Recimo još i to da se revanš susretu Sheriffa i Željezničara u moldavskim medijima ne posvećuje mnogo pažnje mada preovladava mišljenje da će njihov tim dosta teško do 3. pretkola, s obzirom na slabu partiju u prvom susretu, piše fkzeljeznicar.com.