Press na "Maloj areni"
0

Osim: Šanse za plasman su na našoj strani

FENA
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Amar Osim (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Menadžer Željezničara Amar Osim izjavio je da očekuje tešku utakmicu protiv Sheriffa u četvrtak u Tiraspolu, ali da vjeruje da je njegova ekipa bliža plasmanu u treće kolo kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu.

"Znamo da nas očekuje teška utakmica, ali naša zadaća je da i Sheriffu ovu utakmicu napravimo što je moguće težom. Sheriff nije ista ekipa kao prošlih sezona, ali pokazali su se kao veoma neugodan protivnik. Ipak, mislim da su šanse na našoj strani i mi ćemo sigurno dati sve od sebe da prođemo dalje", rekao je Osim na pres-konferenciji na "Maloj areni", gdje će u četvrtak biti odigran meč.

"Svi smo impresionirani stadionom i cijelim kompleksom koji posjeduje Sheriff. Još više smo ponosni na sebe zbog pobjede u prvom susretu, pogotovo kada vidimo kakve uvjete ima naš protivnik. Međutim, u nogometu ne pobjeđuje onaj koji ima bolji stadion. To smo mi uostalom pokazali u prvom susretu", dodao je Osim, prenosi zvanični web-stranicu FK Željezničara.

Revanš susret drugog kola kvalifikacija za Evropsku ligu između Sheriffa i Željezničara na rasporedu je u četvrtak u Tiraspolu u 18 sati. Prvi meč između ova dva kluba, odigran prije sedam dana u Sarajevu, završen je pobjedom Željezničara 1:0.

Čini se da domaći vrlo ozbiljno shvataju ovaj susret i njegovu važnost. Stoga čine sve da na ''Malu arenu'' dovedu što veći broj gledalaca. Klub je objavio vrlo atraktivne cijene ulaznica, a domaći navijači spremaju specijalnu koreografiju.

Kako će na sve to odgovoriti navijači Željezničara koji pristižu u Moldaviju, ostaje da se vidi sutra od 18.00 sati.