Smješteni u hotelu Manhattan
0

FOTO / Igrači Željezničara stigli u Moldaviju

Piše: Dalibor Bošnjak
Igrači bh. predstavnika u 2. pretkolu Evropske lige, FK Željezničara, stigli su u moldavski Kišnjev. "Plavi" će u četvrtak igrati protiv Sheriffa, a "zaliha" koju imaju pred ovaj susret je pobjeda od 1:0 na domaćem terenu.
Ekipa FK Željezničar je smještena u hotelu Manhattan u Kišnjevu. Domaćini su sa velikim gostoprimstvom primili našeg predstavnika. "Plavi" će trening obaviti u 19 sati po lokalnom vremenu i to u Tiraspolu koji je udaljen od hotela sedamdeset kilometara. Iz hotela će ekipa autobusima krenuti u 17.10 sati.

Što se tiče atmosfere u ekipi, igrači su optimistični i vjeruju da mogu ostvariti dobar rezultat. Kratak komentar je dao Zajko Zeba.

"Istina je da igramo protiv jače ekipe od nas. Naš cilj je ne primiti pogodak u prvih 20 ili 25 minuta. Ukoliko u tom periodu uspijemo sačuvati našu mrežu, velike su šanse da ćemo proći u sljedeću fazu takmičenja. Naši protivnici će vremenom postajati nervozni, a to opet otvara prostor za naše brze prodore po bokovima. Ukoliko postignemo gol, 90 posto šansi ide na našu stranu", rekao je Zeba.

Trener FK Željezničara, Amar Osim, još uvijek nije odlučio kojih će 11 igrača istrčati na teren. Ta odluka će biti donesena na večerašnjem treningu. Na blaže povrede su se požalili Adilović i Niema, ali će njih dvojica najvjerovatnije biti u konkurenciji za početni sastav.

Prema pisanju oficijelne stranice našeg predstavnika, fudbalski klub Sheriff iz Tiraspola objavio je cijene ulaznica za susret Evropske lige sa Željezničarom. Gledano iz perspektive bh. kupca, karte se mogu nabaviti po iznimno povoljnim cijenama.

Najjeftinija ulaznica košta 10 rublji (manje od 50 konvertibilnih feninga) dok je cijena najskuplje, VIP ulaznice 150 rublji odnosno nešto više od 7 konvertibilnih maraka.

Utakmica će biti odigrana na pomoćnom stadionu Sheriffa koji prima nešto više od 6.000 gledatelja, a domaći nisu objavili koliko karata je pušteno u prodaju. No, stadion je gotovo uvijek poluprazan pa ne trebe očekivati drugačije ni u sutrašnjoj utakmici. Ono što domaći naglašavaju kao svoju veliku prednost je brza, umjetna podloga na koju, prema njihovom mišljenju, "plavi" nisu naviknuti.

Što se Željinih navijača tiče, očekuje se stotinjak ''Manijaka'' na tribinama stadiona u Tiraspolu, mada bi prema posljednjim najavama taj broj mogao biti i nešto veći.

Utakmica između Sheriffa i Željezničara počinje u 19 sati po lokalnom vremenu, odnosno 18 sati po našem vremenu. Direktan prenos gledatelji pored malih ekrana mogu pratiti putem BHT-a, a susret će komentarisati Igor Kristić.