Nogomet
0

Sevilla slavila protiv Gijona, Celta ostaje među elitom

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Celta Vigo je pobjedom nad Espanyolom u 15. kolu ostala na četvroj poziciji Primere i pokazala da se ove sezone može boriti za plasman u Ligu prvaka.

Celta Vigo nastavlja borbu za plasman u Ligu prvaka. Na domaćem terenu golom Aspasa u 42. minuti slavila je protiv Espanyola. Celta je od 47. minute igrala se igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Hernandez i uspjela je sačuvati vodstvo.

Levante je na svom terenu poražen od Granade i pao na posljednje mjesto tabele. Penaranda je u 50. minuti doveo goste u vodstvo, a stvari je na početak vratio Simao u 66 minuti. Konačnih 2:1 postavio je Penaranda svojim drugim pogotkom u 88. minuti susreta.

Sevilla nakon lošeg starta sezone korača ka pozicijama koje vode u evropska takmičenja. Golovima Gameira koji je pogađao u 75. i 80. minuti tim Unaija Emeryja na domaćem terenu slavio je protiv Gijona i zauzeo sedmo mjesto na tabeli, ali teško će ga zadržati do kraja kola.

Posljednji meč današnjeg rasporeda odigrali su Las Palmas i Betis. Las Palmas je minimalnom pobjedom od 1:0 "pobjegao" sa dna tabele i sada je pretposljednji. Gol odluke postigao je Willian Jose u 93. minuti susreta.

Rezultati 15. kola Primere:

Getafe - Real Sociedad 1:1 Barcelona - Deportivo 2:2

Celta Vigo - Espanyol 1:0 Levante - Granada 1:2 Sevilla - Gijon 2:0 Las Palmas - Betis 1:0

Tabela: