Nogomet
122

Sergej Barbarez stigao u Sarajevo, pregovori u toku

Piše: J. H.
Sergej Barbarez
Sergej Barbarez
Članovi komisije NS BiH za izbor selektora nogometne reprezentacije BiH danas će u Sarajevu razgovarati sa Sergejom Barbarezom i Igorom Štimcem.

Na razgovor o eventualnom budućem angažmanu, sa članovima Komisije će prvi razgovarati bivši kapiten i reprezentativac nogometne reprezentacije BiH Sergej Barbarez.

Prije sastanka nije bio raspoložen za izjave.

"Reprezentacija Bosne i Hecegovine je najbitniji dio mog života i fudbalske karijere. Nikada nisam skrivao da je jedan od mojih životnih snova i taj da jednog dana kao trener odvedem našu zemlju na veliko takmičenje. Uvjeren sam da bismo s programom, koji bismo predstavili i proveli u djelo moj stručni tim i ja, u tome i uspjeli", napisao je Barbarez na Facebooku prije nekoliko dana.

Nakon njega, u Savez stiže Igor Štimac, bivši selektor Hrvatske, koji je Vatrene vodio od ljeta 2012. do oktobra 2013. godine, kada je Hrvatski nogometni savez prihvatio njegovu ostavku poslije poraza od Škotske 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

U četvrtak će biti održana sjednica Izvršnog odbora NS BiH na kojoj će nadležna Komisija članovima predočiti imena kandidata koji su ušli u uži krug.