|

Barbarez obavio razgovor u NSBiH: Spreman sam i imam veliki plan koji je jasan

Barbarez obavio razgovor u NSBiH: Spreman sam i imam veliki plan koji je jasan
386
Piše: D. B.
9.12.2014. u 12:13
186
komentara
386

dijeljenja
Legenda bh. fudbala Sergej Barbarez obavio je danas razgovor s članovima Komisije Nogometnog saveza BiH za izbor selektora nogometne reprezentacije naše zemlje.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba

Barbarez je kazao kako je razgovor bio korektan i na nivou na kojem su željeli da to bude.

"Sada je do komisije koja predlaže selektora Izvršnom odboru kakav će izvještaj iznijeti, ali mi smo zadovoljni, jer je to taj nivo koji odgovara i treba biti. Ne bih bio ovdje da nije želje i volje i da ne postoji mogućnost i tim koji je uz mene. Spremni smo, imamo veliki plan koji bi ovoj državi ulio sigurnost i koji je vrlo jasan", rekao je Barbarez novinarima nakon sastanka.

Na pitanje da li bi, u slučaju da neko drugi bude izabran za selektora, prihvatio funkciju pomoćnog selektora, Barbarez je kratko odgovorio: "Ovdje je riječ o kandidaturi za selektora i o tome pričamo".

Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba


Generalni sekretar NSBiH Jasmin Baković kazao je kako je razgovor sa Barbarezom bio konstruktivan i sadržajan.

"Sergej je iznio svoju percepciju rada sa A reprezentacijom u slučaju da bude izbaran. Fokusirao se na atmosferu i ambijent, što je osnovni preduslov za bolje rezultate. Taj razgovor je prihvatila komisija nadležna za predlaganje kandidata za selektora i bit će predočen Izvršnom odboru u četvrtak", rekao je Baković.

Dodao je kako je ostalo još da obave razgovor s Igrom Štimcem, nakon čega će Komisija održati sastanak i sublimirati sve kandidature, te donijeti odluku o broju kandidata koji će biti predloženi Izvršnom odboru.

"Nakon toga će Izvršni odbor razmotriti prijedloge komisije i postoji mogućnost da već u četvrtak donesu odluku, ali i ne mora, sve je otvoreno", naglasio je Baković.

Podsjetimo, Barbarez se nedavno oglasio putem društvenih mreža, gdje je poručio kako nikada nije skrivao da je jedan od njegovih životnih snova i taj da jednog dana kao trener odvede našu zemlju na veliko takmičenje.

"Uvjeren sam da bi programom, koji bi predstavili i sproveli u djelo moj stručni tim i ja, u tome i uspjeli. Iako bi to bio moj prvi veliki trenerski posao u karijeri, želim vam poručiti da vjerujem u sebe, svoju zrelost, svoju stručnost i da sam spreman za ovaj posao. Vjerujem da bi uz vašu pomoć i tim koji imamo ispunili cilj i plasirali se na Evropsko prvenstvo", poručio je tada Barbarez.
Prijavi grešku


Komentari (186)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...