Nogomet
5

Sepp Blatter uručuje priznanje nogometnoj reprezentaciji BiH

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometna "A" reprezentacija Bosne i Hercegovine i selektor Safet Sušić 10. oktobra u Sarajevu primit će visoko humanističko priznanje Internacionalne lige humanista (ILH) , Zlatnu povelju sporta i kulture mira "Juan Antonio Samaranch" s Plaketom i Zlatnom značkom ILH.

"Ovo priznanje se dodjeljuje u okviru dugoročnog projekta ILH 'Sport u izgradnji kulture mira, dijaloga i interkulturalnog razumijevanja' i na temelju Svečane izjave kojom je Juan Antonio Samaranch (2007., u Barceloni) dao Internacionalnoj ligi humanista ovlasti da, u svrhu popularizacije sporta i nove demokracije, njegovo ime mogu nositi priznanja i centri koji se osnivaju pod okriljem ILH. Priznanje će laureatima, u svojstvu počasnog ambasadora sporta i kulture mira Internacionalne lige humanista, uručiti Joseph Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e", saopćeno je iz ILH.

Nogometna reprezentacija BiH i selektor Safet Sušić dobili su ovo priznanje u znak trajne zahvalnosti i priznanja za sve ono što su u proteklom periodu učinili za Bosnu i Hercegovinu, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu kao njeni najbolji ambasadori u svijetu, što su iskazali najveće vrijednosti BiH i što su svima nama dali nadu za ljepšom budućnosti, čime su dali neprocjenjiv doprinos misija mira Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini, kao zemlji u kojoj ona ima sjedište, navodi se u saopćenju.

Svećana ceremonija uručenja priznanja upriličit će se u PC "Unitic", 10. oktobra s početkom u 14:00 sati.