{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Blatter dolazi u Sarajevo da uruči priznanje ILH-a reprezentaciji BiH

F
25.9.2013. u 14:29
73
41
Blatter dolazi u Sarajevo da uruči priznanje ILH-a reprezentaciji BiH
73
Blatter dolazi u Sarajevo da uruči priznanje ILH-a reprezentaciji BiH
Foto: Klix.ba
Joseph Sepp Blatter, predsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA), potvrdio je Uredu Internacionalne lige humanista u Sarajevu da će u svojstvu počasnog ambasadora sporta i kulture mira ILH-a uručiti Zlatnu povelje sporta i kulture mira "Juan Antonio Samaranch" nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i selektoru Safetu Sušiću.
Svečana ceremonija bit će održana 10. oktobra u Sarajevu.

Ovo priznanje dodjeljuje se u okviru dugoročnog projekta ILH-a "Sport u izgradnji kulture mira, dijaloga i interkulturalnog razumijevanja" i na temelju svečane izjave kojom je Juan Antonio Samaranch 2007. u Barceloni Internacionalnoj ligi humanista dao ovlasti da, u svrhu popularizacije sporta i nove demokracije, njegovo ime mogu nositi priznanja i centri koji se osnivaju pod okriljem ILH-a.

Nogometna reprezentacija BiH i selektor Safet Sušić dobili su ovo priznanje u znak trajne zahvalnosti i priznanja za sve što je reprezentacija u proteklom periodu učinila za Bosnu i Hercegovinu, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu kao njen najbolji ambasador u svijetu, za iskazane najveće vrednote BiH te doprinos misiji mira Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ureda IHL-a Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: