{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Priznanje ILH-a nogometnoj reprezentaciji BiH i selektoru Sušiću

F
10.7.2013. u 10:39
62
9
Priznanje ILH-a nogometnoj reprezentaciji BiH i selektoru Sušiću
62
Priznanje ILH-a nogometnoj reprezentaciji BiH i selektoru Sušiću
Foto: Arhiv/Klix.ba
Internacionalna liga humanista - liga za mir i svjetsko jedinstvo donijela je odluku o dodjeli Zlatne povelje sporta i kulture mira "Juan Antonio Samaranch" nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i selektoru Safetu Sušiću.
Ovo priznanje se dodjeljuje u okviru dugoročnog projekta ILH "Sport u izgradnji kulture mira, dijaloga i interkulturalnog razumijevanja" i na temelju Svečane izjave kojom je Juan Antonio Samaranch (2007., u Barceloni) dao Internacionalnoj ligi humanista ovlasti da, u svrhu popularizacije sporta i nove demokracije, njegovo ime mogu nositi priznanja i centri koji se osnivaju pod okriljem ILH, saopćeno je iz NSBiH.

Nogometna reprezentacija BiH i selektor Safet Sušić dobili su ovu Povelju u znak trajne zahvalnosti i priznanja za sve ono što je reprezentacija u proteklom periodu učinila za Bosnu i Hercegovinu, kako na unutarnjem, tako i na vanjskom planu.

Kao najbolji ambasadori naše zemlje u svijetu, oni su iskazali najveće vrijednosti BiH i svima nama pružili nadu za ljepšom budućnosti, čime su dali neprocjenjiv doprinos misiji mira Internacionalne lige humanista u Bosni i Hercegovini kao zemlji u kojoj ona ima sjedište.

Svečana ceremonija uručenja priznanja i prateće odluke o dodjeli će biti upriličeni u Sarajevu, 10. oktobra, 2013. godine, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: