Nogomet
1

Selimović finalizirao detalje saradnje Sarajeva i Cardiff Cityja

Klix.ba
Čelnici Fudbalskog kluba Cardiff City sa zadovoljstvom su prošle sedmice ugostili generalnog direktora FK Sarajevo Dinu Selimovića, započinjući realizaciju aktivnosti na relaciji između dva kluba koja je najavljena prije dva mjeseca.
Dino Selimović i Tan Sri Vincent Tan
Dino Selimović i Tan Sri Vincent Tan

Direktor Sarajeva Dino Selimović se prvo susreo sa Vincentom Tanom i direktorom Cardiffa Simonom Limom, kako bi definisali detalje partnerstva ovih dvaju klubova, nakon potpisanog Memoranduma o razumjevanju u julu i zvaničnog sporazuma u augustu 2013. godine. Podsjetimo i na to da je Vincent Tan svoju podršku projektu FK Sarajevo dao i generalnim sponzorstvom Visit Malaysia za sezonu 2013/14.

Vezano za to sponzorstvo Tan je ponovo istakao: "Osjećam da trebam promovisati Maleziju gdje god mogu na način koji mi prilike dopuštaju. Pored toga što iskreno želim pomoći Fudbalskom klubu Sarajevo da se razvija u pravcu koji smo zacrtali sa rukovodstvom Kluba, ovim želim intenzivno raditi na promociji prijateljskih odnosa Malezije i Bosne i Hercegovine".

Selimović je sa Tanom dogovarao i detalje vezane za njegovo ulaganje u FK Sarajevo.

Partnerstvo ovih klubova započeto je aktivnim učešćem Fudbalskog kluba Cardiff City u postavljanju osnova za realizaciju projekta Akademije za mlade igrače FK Sarajevo, sa osvrtom na stručnu pomoć, prijenos znanja i iskustava na kolege u FK Sarajevo. Posebnu ulogu u realizaciji ovog projekta imat će šef akademije Cardiffa Richard Bate, koji se sastao sa Selimovićem te dogovorio detalje njegove posjete omladinskom pogonu FK Sarajevo krajem oktobra.

Predsjednik Cardiffa Mehmet Dalman sa direktorom Fk Sarajevo Dinom Selimovićem
Predsjednik Cardiffa Mehmet Dalman sa direktorom Fk Sarajevo Dinom Selimovićem

Selimović se susreo i sa predsjednikom Cardiffa Mehmetom Dalmanom te nekoliko članova uprave Cardiffa, koje je pozvao da posjete Bosnu i Hercegovinu i istraže sve mogućnosti investiranja i saradnje sa našom zemljom.

Cardiff City i FK Sarajevo planiraju razmjenu znanja i tehničkih iskustava u svim segmentima oba kluba, što podrazumijeva jačanje poslovnih i komercijalnih veza, posebno u segmentu marketinga, te se direktor Sarajeva u vezi sa tom temom susreo sa komercijalnim direktorom Cardiffa Julianom Jenkinskom i dogovorio saradnju marketing odjela dvaju klubova na različitim projektima u budućnosti.

Jedna od najznačajnijih informacija za navijače Sarajeva je sigurno planiranje prijateljske utakmice FK Sarajevo i Cardiffa.

Selimović je istakao značaj saradnje sa Cardiffom kao jedno od najznačajnijih postignuća tokom svog mandata na čelu Bordo tima: "Svi u klubu smo veoma sretni zbog ove saradnje. Sjetimo se gdje smo bili prije tri godine, a gdje smo danas i kakvu budućnost možemo imati. Radili smo naporno posljednje dvije godine da klub približimo principima modernog poslovanja i u okolnistima u kojima radimo, mislim da smo postigli mnogo. Pomoć Vincenta Tana i njegov budući angažman u klubu će nam olakšati put do zacrtanih ciljeva. Imamo velike planove za sam klub, a posebno za sve mlade igrače FK Sarajevo".

Oba kluba se raduju međusobnoj saradnji tokom sezone, uz planirane aktivnosti koje će biti od koristi za obje strane