Nogomet
6

Milijarder Tan sponzor FK Sarajevo: Na dresovima natpis Visit Malaysia

Piše: A. K.
Vincent Tan u FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Vincent Tan u FK Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Malezijski milijarder Vincent Tan novi je generalni sponzor FK Sarajevo, potvrdio je za Klix.ba generalni direktor FK Sarajevo Dino Selimović. Tokom ove sezone igrači Sarajeva će na svojim dresovima nositi reklamu Visit Malaysia.

Vlasnik Cardiff Cityja, tima koji će ove sezone igrati engleski Premiership, ispunio je obećanje dato prije nekoliko sedmica, kada je posjetio naš glavni grad i potpisao Memorandum o saradnji s FK Sarajevo.

Da potpisani Memorandum nije bio samo prazna priča i marketinški trik čelnika Bordo tima pokazuje i ugovor o generalnom sponzorstvu, kojim će tim sa Koševa dobiti značajnu finansijsku injekciju koja će olakšati poslovanje viceprvaka naše zemlje.

Igrači Sarajeva će na svojim dresovima naredne sezone nositi natpis Visit Malaysia, što je Tanova želja. Naime, ovaj milijarder sebi je dao zadatak promocije svoje zemlje širom svijeta. Istu reklamu na dresovima nose i igrači Cardiff Cityja. Visit Malaysia nije ime nikakve kompanije niti projekta, već je samo poruka koju Tan šalje kroz posao kojim se bavi. Kako nam je Selimović rekao, Tanova je želja jačanje odnosa dviju prijateljskih zemalja.

"Nama će ovaj ugovor predstavljati veliko olakšanje u radu u predstojećoj sezoni. Novać će biti utrošen u planske aktivnosti kluba i tekuće obaveze. Nakon jednogodišnjeg ugovora, u zavisnosti od uspješnosti, najavljeno je i povećanje naredne sezone", rekao je Selimović, koji je dodao da je ovim ostvario zacrtani cilj uvezivanja sa stranim klubom i pronalaženjem investitora.

Rukovodstvo FK Sarajevo će danas poslati prijedlog ugovora o saradnji čelnicima Cardiffa, a potpis ugovora se očekuje tokom augusta.

Selimović je za Klix.ba rekao da je njegova namjera pozvati Tana u Sarajevo tokom Sarajevo Film Festivala, kako bi osjetio čari našeg glavnog grada i omogućio saradnju s domaćim biznismenima.