Nogomet
0

Ovako će izgledati dres FK Sarajevo u ovoj sezoni

Piše: J. H.
Na dresu FK Sarajevo stajat će natpis (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Na dresu FK Sarajevo stajat će natpis (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Sarajevo u novu sezonu Premijer lige BiH ulazi sa novim sponzorom, malezijskim milijarderom Vincentom Tanom. Na bordo dresu će pisati Visit Malaysia.

U Upravi kluba iz Titove 38 b su prezadovoljni potpisanim ugovorom, koji će uveliko olakšati poslovanje Bordo tima.

Natpis Visti Malaysia nalazi se i na dresovima engleskog premijerligaša Cardiff Cityja, čiji je Tan vlasnik.

Kako smo već pisali, ovaj natpis na dresovima tima sa Koševa bio je izričita Tanova želja.

Naime, ovaj milijarder sebi je dao zadatak promocije svoje zemlje širom svijeta. Visit Malaysia nije ime nikakve kompanije niti projekta, već je samo poruka koju Tan šalje kroz posao kojim se bavi. Kako nam je Selimović rekao, Tanova je želja jačanje odnosa dviju prijateljskih zemalja.

"Nama će ovaj ugovor predstavljati veliko olakšanje u radu u predstojećoj sezoni. Novać će biti utrošen u planske aktivnosti kluba i tekuće obaveze. Nakon jednogodišnjeg ugovora, u zavisnosti od uspješnosti, najavljeno je i povećanje naredne sezone", rekao je Selimović, koji je dodao da je ovim ostvario zacrtani cilj uvezivanja sa stranim klubom i pronalaženjem investitora.

Rukovodstvo FK Sarajevo će danas poslati prijedlog ugovora o saradnji čelnicima Cardiffa, a potpis ugovora se očekuje tokom augusta.

Selimović je za Klix.ba rekao da je njegova namjera pozvati Tana u Sarajevo tokom Sarajevo Film Festivala, kako bi osjetio čari našeg glavnog grada i omogućio saradnju s domaćim biznismenima.