Nogomet
3

Selektor Latvije: Mladi Šabala naš je najveći adut protiv BiH

Anadolija
Aleksandrs Starkovs, selektor reprezentacije Latvije rekao je kako je najveći adut njegove ekipe u sutrašnjoj utakmici protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine 18-godišnji napadač Valerijs Šabala.

"Valerijs Šabala posjeduje izvanredne vještine što je najbolji znak i motiv više za ostatak reprezentacije prije utakmice sa BiH", kazao je Starkovs, te naglasio:

"Sjetite se da smo u prijateljskoj utakmici sa Turskom stigli rezultat od 1:3, te na kraju izjednačili na 3:3, baš uz dva pogotka mladog Šabale. On je za samo 15 minuta dva puta zatresao mrežu Turaka. Sa sedam pogodaka za Skonto ujedno je i najbolji golgeter prvenstva Latvije".

Starkovs je pohvalio je i ostale mlade fudbalere, Maksimenka, Sinelnikovsa, Šabalu i Gabovsa. Istakao je da su pokazali dobru igru i zalaganje u meču sa Turskom, napomenuvši da su zaslužili da zaigraju i protiv BiH.

"No, posebno moram istaknuti Šabala. Ne samo zato što je postigao dva pogotka protiv Turaka, nego zato što on ima posebne kvalitete. Napadaču trebaju neke specifične taktike ali i određena šema u glavi kako postići gol uz pomoć saigrača. Šabala je pokazao da ima takve kvalitete", tvrdi Starkovs.

Valerijs Šabala, rođen je 1994. godine i trenutno igra za Skonto Rigu za koju je u 52 utakmice u seniorskoj konkurenciji postigao 13 pogodaka.