Genijalan plan
914

Selektor Južne Koreje namjerno mijenjao brojeve igračima: Svi smo mi vama isti

Klix.ba
Shin Tae-yong (Foto: EPA-EFE)
Shin Tae-yong (Foto: EPA-EFE)
Selektor Južne Koreje Shin Tae-yong otkrio je pred susret protiv Švedske svoj genijalni plan tokom priprema za Svjetsko prvenstvo.

Južna Koreja se nalazi u grupi F sa selekcijama Njemačke, Meksika i Švedske, protiv koje danas od 14 sati igra meč prvog kola.

Shin je istakao kako je tokom pripremnih utakmica namjerno mijenjao brojeve igračima na dresovima kako bi zbunio Šveđane, ali i Nijemce i Meksikance.

"Znam da su nam Šveđani skautirali utakmice i dolazili su nam i na treninge. Zbog toga sam odlučio na svakoj pripremnoj utakmici, ali i na treninzima, mijenjati brojeve igračima. Evropljanima smo mi svi isti facom, jedino možda znaju prepoznati Son Heung-mina i Ki Sung-yonga", rekao je Shin.

Provjerili smo, i zaista je to i učinio. Protiv naše reprezentacije Lee Yong je nosio broj 2, a protiv Senegala 22, Beom-Seok Oh je nosio 15, odnosno 4, a isti slučaj je bio i kod Hwanga Hee-cheeja (14/11), Junga Woo-younga (25/15), Kima Min-wooa (17/12), Kooa Ja-cheola (7/13), Leeja Jae-sunga (8/17)...

Vidjet ćemo hoće li mu parola "svi smo mi vama isti" uroditi plodom...