Prošao bez kartona
15

Problematični Saudijac nakon sukoba s Messijem i Ronaldom iz čista mira maltretirao i Sona

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Problematični saudijski štoper Ali Al-Bulayhi je ponovo došao u centar pažnje zbog incidenata na terenima, a ovaj put njegova "žrtva" je bio Heung-min Son.

Saudijska Arabija i Južna Koreja su se jučer sastali u osmini finala Azijskog kupa, a tokom susreta 34-godišnji Al-Bulayhi je u više navrata dolazio u verbalni sukob sa Sonom, no u jednom trenutku je pretjerao i odlučio fizički nasrnuti na kapitena Južne Koreje.

Al-Bulayhi je najprije iz čista mira odgurnuo Sona koji je ostao u čudu i samo se nasmijao, a to je dodatno iziritiralo Al-Bulayhija koji je potom zgrabio napadača Tottenhama za kosu.

Ono što je posebno zanimljivo je da uzbekistanski sudija Ilgiz Tantašev nije sankcionisao Al-Bulayhija ni žutim kartonom za ovo nedolično ponašanje.

Ovo nije prvi put da Al-Bulayhi bez ikakve potrebe pravi probleme velikim nogometnim zvijezdama.

Na Svjetskom prvenstvu se tokom utakmice protiv Argentine sukobio s Lionelom Messijem, dok je nedavno u saudijskoj ligi u duelu njegovog Al-Hilala i Al-Nassra "održao bukvicu" Cristianu Ronaldu.

Inače, Južna Koreja je izbacila Saudijsku Arabiju nakon izvođenja penala rezultatom 4:2 i u četvrtfinalu će 2. februara igrati protiv Australije.