Jedini ispravan potez
0

Selektor Jagodić izbacio Pehara iz mlade reprezentacije

Piše: A. K.
Brza i adekvatna kazna
Brza i adekvatna kazna
Selektor Vlado Jagodić izbacio je iz mlade reprezentacije igrača Milu Pehara, koji je sinoć pokušao oboriti igrača Veleža Tarika Cerića, nakon utrčavanja "Ultrasa" na teren tokom susreta Zrinjski - Velež na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"I svojim očima sam vidio šta je uradio, ali sam to morao provjeriti. Jutros je izbačen sa spiska mlade reprezentacije i moji su pomoćnici prvi saznali za to", rekao je Jagodić za Sarajevo-x.com, dodavši da je postupio kao što bi svako normalan trebao postupiti u ovakvim situacijama.

Jagodić je rekao da je već ranije mladim igračima sugerisao da ne pomisle da urade nešto slično i da moraju biti primjer kako na terenu tako i van njega.

"Tokom okupljanja sam pokušavao stvoriti atmosferu kao da smo jedna porodica što se odrazilo i na rezultate i niko to nije smije narušiti. Ne samo on, već bilo ko", rekao je Jagodić, čija je reakcija za svaku pohvalu.

Jagodić je rekao da je kazna Disciplinske komisije od reprezentacije udaljila i fudbalera FK Sarajevo Asmira Suljića, koji je kažnjen zbog ponašanja na utakmici u Trebinju.

"Niko ne smije narušiti atmosferu u reprezentaciji. Oni su mladi igrači koji se tek formiraju, ali su dobili priliku da predstavljaju reprezentaciju i to moraju iskoristiti. Kada odluče da se ne žele i ne mogu ponašati ispravno, ja ću potražiti druge", rekao je Jagodić za naš portal.

Nova imena mladih reprezentativaca bit će poznata u ponedjeljak, nakon što selektor odgleda još jedno kolo Premijer lige BiH, koje je na rasporedu za vikend.