Osvojio srca navijača
0

Šehić najbolji igrač "plavih" u protekloj sezoni

Sarajevo-x.com
Foto: FKŽeljezničar.com
Foto: FKŽeljezničar.com
Ibrahim Šehić najbolji je igrač Željezničara za sezonu 2010/11, odlučeno je nakon izbora kojeg je u proteklih nekoliko sedmica organizovao zvanični portal FK Željezničar.

Bivši golman Željezničara od samog početka ankete je bio u vodstvu i bez mnogo neizvjesnosti iza sebe je ostavio kolegu iz ekipe, Zajka Zebu, koji je u ovom izboru završio na drugoj poziciji.

Ibrahim Šehić rođen je u Rogatici 2. septembra 1988. godine. Karijeru je počeo u Željezničaru, gdje je prošao sve omladinske kategorije. Zanimljivo je da ga je na mjesto golmana postavio sadašnji manager našeg kluba Amar Osim u vrijeme dok je bio trener juniora Željezničara.

Ispostavilo se to pravim potezom obzirom da se Šehić u međuvremenu profilisao u najperspektivnijeg bh. golmana i standardnog reprezentativca naše zemlje.

Prije mjesec dana ostvario je transfer u turskog prvoligaša Mersin kojim je klubu sa Grbavice pripala najveća odšteta u njegovoj historijii. Tako je Ibrahim Šehić postao najskuplji igrač kojeg je najtrofejniji bh. klub ikada imao.