Nogomet
13

Šehić i Đurić: Uz ozbiljan pristup do cilja i Francuske

Piše: E. M.
Ibrahim Šehić i Milan Đurić, fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine, poslije večerašnjeg treninga su govorili o predstojećim utakmicama - kvalifikacionoj za Euro 2016. protiv Andore i prijateljskoj protiv Austrije.
Ibrahim Šehić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ibrahim Šehić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Šehić je kazao kako je sretan što se vratio u reprezentaciju te da je zadatak jasan.

"Znamo svi koji nam je zadatak i da nemamo pravo na kiks. Moramo da se spremamo i radimo te da ozbiljno pristupimo svakoj utakmici", izjavio je Šehić.

On je još kazao kako se nada da će dobiti priliku da stane na gol.

"Mislim da je ljudski nadati se da igramo, mi volimo fudbal, volimo se baviti ovim poslom i ja se nadam da ću dobiti šansu. Asmir odlično brani, ali bitno je na svakoj poziciji imati igrače koji će biti u formi kada zatrebaju", dodao je Šehić.

Milan Đurić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Milan Đurić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Milan Đurić je sjajno igrao u mladoj reprezentaciji BiH, a dobio je priliku i da se pokaže u A selekciji.

"Sretan sam mnogo zbog poziva, planiram dati sve od sebe, a sa kolegama mi je fantastično. Pjanića i Lulića znam otprije, a svi samo mislimo o Andori i treba da se skoncentrišemo samo na tu utakmicu", izjavio je Đurić, te dodao:

"Ja ću dati sve od sebe, da budem kao u mladoj reprezentaciji, a ako treba davat ću i golove. Moramo razmišljati utakmicu po utakmicu, ali mislim da ćemo ostvariti naš cilj, a to je plasman na Euro u Francusku", zaključio je Đurić.