Nogomet
5

Seedorf: Pobjedu posvećujem našim navijačima

Totalsport
Clarence Seedorf (Foto: AFP)
Clarence Seedorf (Foto: AFP)
Clarence Seedorf trenersku karijeru na klupi Milana počeo je teško izborenom ali slatkom domaćom pobjedom 1-0 protiv Verone. Gol za tri boda zabio je Mario Balotelli u 82. minuti iz kaznenog udarca.

"Nakon utakmice smo u svlačionici formirali krug svi zajedno. Rekao sam da ćemo to napraviti nakon svake utakmice, bez obzira na rezultat, pobjedu ili poraz, tako da možemo jedni drugima pogledati u oči. Svi smo odgovorni za svaki rezultat. Pobjedu svakako posvećujem svim Milanovim navijačima. Drago mi je zbog ekipe. Čeka nas puno posla, ali bit će nam lakše nakon ove pobjede", rekao je Seedorf.

"Prvo poluvrijeme je bilo jako dobro. Sviđa mi se presing koji smo igrali odmah nakon izgubljene lopte i vrlo visoko postavljena obrana. Nismo imali puno vremena za zajednički rad minulih dana. Igrači su jako dobro pritiskali Veronine nogometaše prvih 45 minuta i sabili ih u njihovu polovicu. Pobjeda je stigla na kraju iz penala. Držim da smo je zaslužili na osnovi naše predstave u 90 minuta igre."

Seedorf je uveo novi sustav 4-2-3-1, s Keisukeom Hondom, Kakom i Robinhom iza Balotellija.

"Želim se usredotočiti na ono što ćemo raditi iduće sedmice, jer to će biti naša prva zajednička puna sedmica. Koncentrirat ćemo se na sve aspekte izgradnje nogometa kakvog imam na umu. Želim postići da igrači ponovno osjete radost igranja nogometa. Trenirat ćemo puno s loptom da se igrači što više spoje s loptom."

Mario Balotelli je pobjednički pogodak posvetio svom novom treneru.

"Znao sam već od ranije Marija i nisam iznenađen što smo formirali dobar odnos zadnjih dana. On je drag momak, veliki talent i napravit će još puno toga dobrog za Milan i talijansku reprezentaciju. Nadam se da ću mu pomoći u njegovom rastu. Već je pokazao da je spreman igrati ulogu u ovom projektu", rekao je Seedorf.