Nogomet
0

Šećerović uoči duela sa Slavijom: Nema opuštanja, želimo nastaviti pozitivan niz

Klix.ba
Adnan Šećerović
Adnan Šećerović
Adnan Šećerović je u radove Radnika došao u ljetnom prelaznom roku i odmah se nametnuo treneru Slavku Petroviću kao jedno od rješenja na sredini terena. Kako je sezona odmicala, to su i igre Šećerovića bile sve bolje, pa se sada prvih 11 Plavih teško može zamisliti bez dueta na sredini terena Beširović - Šećerović. Očekuje se da obojica započnu utakmicu protiv Slavije koja je na programu u srijedu u 17 sati.

"Slavija je posljednjim rezultatima došla u jako tešku poziciju, pa protiv nas moraju ići na pobjedu. Sa druge strane, mi idemo u Sarajevo bez pritiska, ali sigurno i bez opuštanja jer želimo nastaviti sa pozitivnim rezultatima zbog nas samih i zbog samopouzdanja koje nam treba za finale Kupa BiH", rekao je Šećerović.

On je nakon hladnokrvno izvedenog jedanaesterca u Širokom Brijegu i prolaska u finale Kupa BiH ušao u historiju Radnika.

"Što se tice mojih partija, nisam nezadovoljan, forma mi je konstantna tokom čitave sezone, a i rezultati govore u prilog tome, tako da sam sve u svemu zadovoljan, iako uvijek može bolje. Taj penal u Širokom Brijegu je u neku ruku nagrada za mene, tim i sve ljude u Radniku za sve ono što smo uložili u ovoj sezoni. Ja sam uzeo loptu jer sam se u tom momentu osjećao sigurno. Kod izvođenja kaznenog udarca nisam htio šutati u desnu stranu, imao sam drugu namjeru, ali kad sam vidio da je golman napravio korak u desno, onda sam i ja imao lakši zadatak. Tek poslije gola me je obuzela trema, ali tada više nije ni bilo važno", rekao je veznjak Radnika.

Do kraja sezone u Bijeljini Radnik u prvenstvu dočekuje još banjalučki Borac.

"Velika želja svim igračima je da za utakmicu protiv Borca navijači dođu u većem broju, jer je to naša posljednja domaća utakmica u prvenstvu i da nas podrže. Neka ta utakmica bude zagrijavanje za finale Kupa BiH, da ne dođe do situacije da Tuzlaci igraju dvije domaće utakmice. Nama podrška navijača puno znači i puno smo jači sa punim tribinama", završio je Šećerović.