Nogomet
120

Adnan Šećerović: Finale Kupa BiH je historijska šansa, za trofej ćemo ostaviti srce na terenu

Piše: D. B.
Adnan Šećerović
Adnan Šećerović
Bijeljinski Radnik u srijedu na svom terenu ima priliku ispisati historiju, osvojiti svoj prvi Kup BiH i plasirati se u Evropu. Protivnik će biti tuzlanska Sloboda, a prva utakmica na Tušnju završena je rezultatom 1:1. Nogometaš Radnika Adnan Šećerović priželjkuje trofej i proslavu s domaćim navijačima.

Ekipa Radnika potpuno spremno dočekuje revanš sa Slobodom.

"Imali smo dosta vremena za psihički i fizički odmor, jedva čekamo utakmicu. Atmosfera u ekipi je odlična, svi smo spremni, nema ni povrijeđenih ni suspendovanih. Želimo igrati svoju igru i taktiku kao što je bio slučaj ove sezone, ne odustajemo od toga bez obzira na protivnika. Sloboda je jako kvalitetna, ima nekoliko igrača koji mogu odlučiti utakmicu, a izuzetno opasan je Mehidić", izjavio je Šećerović.

Njegovi saigrači su svjesni važnosti utakmice i ogromne prilike za historijski uspjeh.

"Finale je historijska šansa za igrače, klub i grad, jer prvi put možemo osvojiti Kup BiH i plasirati se u Evropu. U dobroj smo situaciji nakon zadovoljavajućeg rezultata iz prve utakmice. Imamo psihološku prednost i vjerujemo u uspjeh. Ostavit ćemo srce i dušu na terenu za osvajanje trofeja", rekao je nogometaš Radnika.

Tim iz Bijeljine nije na pravi način završio sezonu, ali to nije prava slika.

"Doživjeli smo nekoliko nepotrebnih poraza, ali smo se fokusirali na osvajanje Kupa BiH. U posljednjim utakmicama nije nastupalo više od pola prvog tima, tako da nismo pokazali pravo lice. Na se dokazali, a u srijedu ćemo na svom terenu pred našim navijačima još bolje odigrati i osvojiti kup", kazao je Šećerović.

Da li će ostati član Radnika i naredne sezone, još uvijek nije odlučio.

"U inostranstvu sam proveo šest godina, sada imam nove ponude, a zainteresovani su i neki klubovi iz BiH. Ako ne odem u inostranstvo, neću imati ništa protiv da igram ligu 12 naredne sezone, jer će biti veoma kvalitetna", završio je Šećerović.

Utakmica Radnik - Sloboda se igra u srijedu od 17 sati.