Nogomet
76

Šećerović: Neki su pričali da smo zalutali u vrh bh. fudbala, ali smo ih demantovali

Piše: Edin Isanović
Adnan Šećerović
Adnan Šećerović
Adnan Šećerović je tokom čitave sezone bio jedan od najvažnijih igrača Radnika iz Bijeljine. Ovaj veznjak zajedno sa saigračima uspio je danas ostvariti historijski rezultat - osvojit Kup BiH. U uzvratnoj utakmici finala izabranici Slavka Petrovića pobijedili su Slobodu u Bijeljini sa visokih 3:0 (u Tuzli bilo 1:1) i na kraju su zasluženo dotakli vrh.

"Presretan sam, ovo je veliki uspjeh za Radnik i za nas igrače. Utakmica je bila teška. Premda smo slavili sa 3:0 i dalje smatram da je Sloboda izuzetno kvalitetna ekipa. Znali smo od početka da možemo uzeti pehar. Tako smo se ponašali na terenu i ostvarili smo cilj", kazao je Šećerović za Klix.ba.

Dodaje kako se upravo sa saigračima vozi na slavlje. "Idemo ovo proslaviti, zaslužili smo", kratko je istakao naš sagovornik.

Na kraju je naglasio kako je Radnik tokom čitave sezone bio u vrhu bh. nogometa. U najmasovnijem takmičenju su u polufinalu uspjeli eliminisati Široki Brijeg.

"Nije što smo ih mi izbacili, ali su po mom mišljenju Sloboda i Široki Brijeg dvije najkvalitetnije ekipe u BiH. Mislim na trenutno stanje forme i stil igre. Tim sa Pecare smo potpuno nadigrali u Bijeljini, trebalo je biti 2:0 ili 3:0. Ipak, na kraju smo minimalno slavili. U uzvratu smo imali i dozu sreće. Široki je bio bolji, ali smo uspjeli proći u finale. Borili smo se cijelu sezonu, vjerovali smo u sebe. Danas se to sve isplatilo iako su mnogi pričali kako smo zalutali u vrh bh. fudbala. Međutim, na terenu smo dokazali da nije tako", zaključio je Šećerović.