Nogomet
0

Schmelzer otpao iz konkurencije za Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Marcel Schmelzer (Foto: EPA)
Marcel Schmelzer (Foto: EPA)
Marcel Schmelzer, stoper dortmundske Borussije, jedino je zvučno ime koje se ne nalazi na konačnom popisu 23 igrača selektora njemačke reprezentacije Joachima Löwa za Svjetskom prvenstvo.

Schmelzer je imao problema s povredama prepone i koljena, te očito nije uspio uvjeriti svog selektora da je dovoljno spreman za najveće nogometno takmičenje na svijetu. Nije nastupio ni u nedjeljnoj prijateljskoj utakmici protiv Kameruna (2-2).

Uz Schmelzera, iz konkurencije za nastup u Brazilu otpali su još napadač Kevin Volland i stoper Shkodran Mustafi. Izostavljanjem Vollanda, selektor Joachim Löw odlučio je u Brazil povesti samo jednog klasičnog napadača, 36-godišnjeg Miroslava Klosea.

"Svi su igrači radili izvanredno na pripremama u Južnom Tirolu. Baš svaki od njih. Igrači su odradili ono što sam od njih tražio, pa su mi zapravo jako otežali odluku o konačnom popisu. Shkodran, Kevin i Marcel su otpali i jako su razočarani zbog toga. Rečeno im je da imaju šansu nastupiti na idućim velikim takmičenjima. U Brazil vodimo skupinu koja nam donosi spoj mladosti i iskustva. Imamo velike ciljeve u Brazilu i možemo ih ispuniti sa grupom koju sam odabrao", izjavio je Joachim Löw.

Sastav Njemačke za Svjetsko prvenstvo:

Golmani: Manuel Neuer (Bayern Munich), Roman Weidenfeller (Borussia Dortmund), Ron-Robert Zieler (Hannover 96)

Stoperi: Erik Durm, Mats Hummels, Kevin Grosskreutz (svi iz Borussije Dortmund), Per Mertesacker (Arsenal), Philipp Lahm, Jerome Boateng (obojica iz Bayerna), Benedikt Höwedes (Schalke)

Vezni igrači: Lukas Podolski, Mesut Özil (obojica iz Arsenala), Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos, Thomas Müller, Mario Götze (svi iz Bayerna), Marco Reus (Borussia Dortmund), Andre Schürrle (Chelsea), Sami Khedira (Real Madrid), Matthias Ginter (Freiburg), Julian Draxler (Schalke), Christoph Kramer (Gladbach)

Napadač: Mirsolav Klose (Lazio)