Nogomet
0

Savo Milošević i Mitar Mrkela posjetili NSBiH

FENA
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH
Direktor mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević i njegov zamjenik Mitar Mrkela danas su posjetili Nogometni savez BiH gdje su u razgovoru s generalnim sekretarom Jasminom Bakovićem i direktorom Tehničkom odjela Denijalom Pirićem predstavili ideju zajedničkog organizovanja turnira za mlađe kategorije igrača koji bi se od 16. do 21. juna 2014. godine održao u Bijeljini.

"Mi već nekoliko godina organizujemo turnir za mlađe uzraste fudbalera i želja nam je da ove godine uključimo ekipe sa prostora bivše zemlje koje su nekad igrale zajedničku ligu. Naravno, razgovarali smo i s odgovornim ljudima u drugim nacionalnim savezima", rekao je u Savo Milošević.

On je dodao da je 15 klubova već potvrdilo učešće.

"Ovo takmičenje bi nosilo naziv "Turnir prijateljstva", a ideja nam je obnoviti dobre odnose, jer budućnost nam je u povezivanju i treba početi od mlađih selekcija", naglasio je Mitar Mrkela.

Generalni sekretar Jasmin Baković je sa zadovoljstvom je prihvatio ovu inicijativu i učešće u projektu, koji, kako je naglasio, "ima za cilj razvijanje prijateljstva i dobrih odnosa ne samo mladih igrača nego i svih nas koji živimo na ovim prostorima"

"Fudbal je taj koji ima nemjerljiv utjecaj i njegova uloga je da zbližava ljude i to je poruka koju želimo jasno poslati učešće u organizaciji jedne ovakve manifestacije", kazao je Baković, saopćeno je iz NSBiH.