Potpisao za Manchester City
0

Savić: Radujem se susretu sa Džekom i Kolarovom

Sarajevo-x.com
Foto: Mcfc.co.uk
Foto: Mcfc.co.uk
Crnogorski mladi nogometaš i bivši član beogradskog Partizana, defanzivac Stefan Savić, potpisao je trogodišnji ugovor sa Manchester Cityjem. Beograđani su od prodaje talentovanog nogometaša inkasirali šest miliona funti.

Dolazak Savića u Manchester City znači širenje balkanske kolonije u Engleskoj, ali i jaču konkurenciju za prvi sastav u timu koji vodi talijanski stručnjak Roberto Mancini, bar što se tiče zadnje linije.

Dvadesetogodišnji defanzivac je za svoju reprezentaciju nastupio šest puta, a igrao je i u prošlogodišnjoj utakmici kada je Crna Gora odigrala neriješeno protiv reprezentacije Engleske na Wembleyju. U toj utakmici je nastupilo i nekoliko Cityjevih igrača. Savić je rekao kako se raduje saradnji sa novim saigračima.

"Nisam ni sanjao da ću tako brzo biti saigrač Cityjevim igračima protiv kojih sam igrao na Wembleyju. Sretan sam što sam došao u ovaj klub. Jedva čekam utakmice. Najviše se radujem susretu sa Edinom Džekom i Aleksandrom Kolarovom jer govorimo istim jezikom. Aleksandar me već pozvao telefonom i poželio mi dobrodošlicu. Gledam redovno Premier ligu. Želim svom novom klubu pomoći da ostvari što veći uspjeh", izjavio je Savić.

Najveće kvalitete mladog Crnogorca su njegova snaga, mirnoća i precizno dodavanje lopte. Savić je 2010. godine bio na probi u Arsenalu, ali se nije uspio nametnuti čelnicima Londonskog kluba.