Uskoro se pridružuje Džeki?
0

City nudi Partizanu 6 miliona funti za Savića

Sarajevo-x.com
Stefan Savić
Stefan Savić
Manchester City je sve bliže dovođenju svog prvog pojačanja u ljetnom prelaznom roku. "Građani" su ponudili 6 miliona funti za odbrambenog igrača Stefana Savića, člana beogradskog Partizana.

Talijanski stručnjak i aktuelni trener Cityja, Roberto Mancini, na listu želja je kao prioritet stavio crnogorskog internacionalca Savića nakon što su planovi za dovođenje Boltonovog Garyja Cahilla propali. Cahill je veoma blizu prelaska u londonski Arsenal.

Međutim, City će vjerovatno morati sačekati sa dovođenjem Savića, jer uprava Partizana želi da ovaj igrač nastupi u kvalifikacijama za Ligu prvaka. To bi moglo značiti da bi City trebao čekati najmanje mjesec dana.

Pravila UEFA-e dozvoljavaju igračima da igraju u grupnoj fazi Lige prvaka ukoliko je njihov prethodni klub ispao u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Ali, ukoliko se Partizan plasira u grupnu fazu, pravilo se ne bi primjenjivalo, tako da Savić nakon prelaska u City ne bi imao pravo nastupa. Partizan za ovog igrača traži 9 miliona funti.

Cityjeve nade za dovođenjem Alexisa Sancheza brzo nestaju. Čileanski krilni igrač insistira na ostanku u Udineseu ukoliko se ne ostvari njegov san o prelasku u Barcelonu.

Bolton također želi pregovarati sa Cityjevim Shaunom Wrightom-Phillipsom ukoliko se dva kluba dogovore oko novca, piše Daily Mail.