Nema razloga za zadovoljstvo
2

Sarkastični Mourinho: Dakle, ja sam kriv

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Real Madrid pretrpio je i peti ovosezonski poraz u sklopu 22. kola prve španske nogometne lige. Trener Jose Mourinho pojavio se na konferenciji za novinare nakon susreta te sarkastično zaključio: "Ja sam kriv".

Real je u Andaluziji kod Granade doživio i četvrti ovosezonski poraz. Očito Mourinhovoj ekipi ne odgovaraju utakmice u južnim krajevima Španije s obzirom da je prethodno poražena kod Seville, Betisa i Malage. Pogodak odluke postigao je, u vlastitu mrežu, Cristiano Ronaldo, a bio mu je to prvi autogol karijere.

Karim Benzema imao je priliku zabiti za bod Reala pred sam kraj utakmice, ali je njegov udarac prema praktički praznom golu bio neprecizan.

"Kada igramo dobro i pobijedimo onda je to zasluga cijele ekipe i stručnog stožera. Međutim, kada izgubimo, onda je trener kriv. Nismo igrali dobro, nismo bili svoji večeras, dakle ja sam kriv", rekao je pred novinarima portugalski stručnjak te nastavio:

"Imali smo priliku, ali nismo uspjeli uzeti ni bod. No, čak i da jesmo, naša bi me igra iz prvog poluvremena i dalje jako mučila. Bili smo očajni! Ne bih imao razloga za zadovoljstvo pa čak i da smo uzeli jedan bod".

Mourinho se, zatim, obrušio, ne poimenice, na neke igrače koji su ga u potpunosti razočarali.

"Neki naši igrači koji su započeli susret od prve minute su bili umorni nakon naporne utakmice protiv Barcelone u Kupu kralja (1-1). No nije mi jasno zašto su drugi bili umorni koji su taj susret posmatrali s klupe za rezerve ili s tribina", zaključio je.

Portugalac je vjerovatno mislio na Fabia Coentraa, Gonzala Higuaina, Angela di Mariju i Sergija Ramosa. Samo je Higuain zaigrao protiv Barcelone i to tek kao zamjena za Benzemu. Preostala trojica nisu ni kandidirala za tim.