"Nani je zaslužio žuti karton"
1

Mourinho: Bolja ekipa je izgubila, nismo zaslužili ovakvu pobjedu

Klix.ba
Jose Mourinho i Nani (Foto: AFP)
Jose Mourinho i Nani (Foto: AFP)
Jose Mourinho, trener Real Madrida, je nakon pobjedonosne utakmice osmine finala Lige protiv Manchester Uniteda rekao kako njegov tim nije zaslužio pobjedu.

"Neovisno o odluci sudije, bolja ekipa je izgubila. Mi nismo zaslužili pobjedu, ali takakv je nogomet", kazao je Special One na konferenciji za novinare nakon što je Kraljevski klub u dvomeču izbacio Crvene vragove (1:1 i 1:2).

"Sretan sam zbog prolaska, ali sam očekivao više od svoje ekipe. Nismo igrali dobro. Popravili smo se nakon isključenja. Mislim da je Modrić promijenio utakmicu i dao nam dozu kreativnosti na terenu", izjavio je Mourinho.

"Bili su bolji od nas i stvarali su nam velike probleme. Na ovom stadionu, sa engleskim mentalitetom i kulturom, znao sam da utakmica nije gotova do posljednje sekunde", dodao je Portugalac te kazao kako je najbolji pojedinac bio golman Real Madrida Diego Lopez.

Mourinho, kao i obično, nije propustio spomenuti Barcelonu kada je riječ o crvenom kartonu.

"Ferguson se osjeća kao ja prije dvije godine kada je Pepe bez razloga isključen protiv Barcelone. Najgore je što je tada dobio crveni karton zbog simulacije drugog igrača (Daniela Alvesa). Najbolja opcija bio je žuti karton za Nanija", kazao je trener Real Madrida.