Nakon remija sa Osasunom
1

Mourinho: Neke stvari iz Reala ne želim iznositi u javnost

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Jose Mourinho (Foto: Arhiv/AFP)
Nogometaši madridskog Reala i dalje igraju ispod vlastitog nivoa u Primeri, pa je tako ekipa Josea Mourinha u subotu odigrala samo 0-0 kod Osasune.

Bio je to dvoboj 19. kola Primere, odnosno, utakmica protiv posljednjeplasirane ekipe na tabeli. Ni takvo što Real nije znao iskoristiti, a svi španski mediji pišu kako je glavni Realov problem bio taj što je igrao bez suspendiranog Cristiana Ronalda, svog uvjerljivo najboljeg igrača i strijelca.

"Znate i sami da se nikada u svojoj karijeri nisam pozivao na povrijeđene igrače ili one koji su suspendirani. Neću ni sada, nismo zato odigrali 0-0", rekao je nakon utakmice Jose Mourinho i nastavio:

"Zašto zaostajemo 15 bodova, vjerovatno i 18 nakon nedjelje za Barcelonom? Hm, to je duga priča, ali neke stvari sigurno neću govoriti. Ono što se dogodilo u prvih šest-sedam kola ove sezone je posebna priča i o tome ću šutjeti. Nakon toga? Imali smo slabi niz, pa su svi suparnici protiv nas nakon toga igrali opušteno. To im je mnogo pomoglo, a nama otežalo situaciju. Dogodi se, dođe do blokade, kriza te uhvati i teško se iskoprcati van".

Pitali su novinari Mourinha i o aktuelnoj temi u posljednje vrijeme - Iker Casillas.

"Odlično je odradio onu Kup utakmicu protiv Celte. Bio je pravi kapiten, ponio se profesionalno, odradio je sve sjajno. Protiv Osasune ne znam je li uopće morao uhvatiti koju loptu. S njim je sve ok", završio je Mourinho.