Nogomet
23

Sarajevski derbi bez golova, Bordo tim u polufinalu Kupa BiH

Piše: A. Dž.
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
FK Sarajevo osiguralo je plasman u polufinale Kupa BiH nakon što je večeras na stadionu Koševo odigrao bez golova sa gradskim rivalom Željezničarom. Rezultat 1:1 iz prve utakmice Bordo timu je bio dovoljan za nastavak takmičenja u Kupu BiH.

Navijači oba tima ne mogu biti zadovoljni večerašnjom nogometnom predstavom na stadionu Koševo. Susret je protekao bez pravih šansi, a izostala je i borbenost kakva se mogla vidjeti prije sedam dana na Grbavici.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo naročito kvalitetnu igru. Sarajevo je imalo više od igre, ali to nije dalo neki poseban rezultat. Obje ekipe stvorile su u prvih 45 minuta tek po jednu ozbiljniju priliku za postizanje gola, no mreže su ostale netaknute.

Velkoski se u 16. minuti našao u dobroj prilici, ali je ljevicom šutirao iznad gola Željezničara. Prethodno mu je sjajan pas uputio Stojčev.

Najbolju priliku za Željezničar u prvom dijelu imao je Tomić, ali je njegov šut zaustavio Dejan Bandović.

Početak drugog poluvremena obilježila je velika bakljada navijača Sarajeva, dok na terenu nije bilo većih uzbuđenja.

Željo je krenuo ofanzivnije i u 63. minuti imao veliku šansu. Stanić je odlično ubacio, a Hodžić samo samo dva metra glavom pucao pored gola.

Nogometaši Sarajeva ozbiljnije su zaprijetili tek u 81. minuti. Todorović je ušao u 16-erac gostiju, ali se nije uspio izboriti za dobru poziciju. Lopta je završila iznad gola Željezničara.

U sudijskoj nadoknadi Selimović je za kratko utišao Koševo postigavši pogodak koji je poništen zbog ofsajda.

Susret je završen rezultatom 0:0.

Tekstualni prijenos utakmice pogledajte ovdje.

Kup BiH, rezultat:

Sarajevo - Željezničar 0:0