Nogomet
247

Završena utakmica na Grbavici: Željezničar - Sarajevo 1:1

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Derbi utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Željezničara i Sarajeva završena je neriješeno, 1:1. Na portalu Klix.ba mogli ste pratiti tekstualni prijenos utakmice.

90. + 5 minuta Završena je utakmica na Grbavici. Željezničar i Sarajevo odigrali su neriješno 1:1 tako da će utakmica na Koševu odlučiti putnika u polufinale Kupa BiH.

90. minuta Sudija je produžio utakmicu za pet minuta.

88. minuta Ukoliko se utakmica završi trenutnim rezultatom, Bordo navijači, stručni štab i igrači Sarajeva će Grbavicu napustiti biti zadovoljniji uoči revanša na Koševu.

81. minuta Bez većih šansi pred kraj utakmice na Grbavici. Svraka doveo Željezničar u vodstvo, Jajalo izjednačio.

70. minuta Nakon nekoliko minuta pauze, golu Bandovića zaprijetio je Stanić, ali je bio neprecizan.

65. minuta Utakmica je ponovo prekinuta zbog bakljade. Na terenu su vatrogasci.

60. minuta Nekoliko odličnih šansi na obje strane. Hodžić je imao priliku za Želju, a Bilbija za Sarajevo. Velkoski je pogođen predmetom u leđa. Izašli su Jamak i Tomić, a ušli Zolotić i Sadiković.

53. minuta Jamak je pokušao sa velike udaljenosti ugroziti gol Sarajeva, ali je nejgo šut završio pored stative gola Bandovića.

48. minuta Nakon šuta Stojčeva, Jajalo je izjednačio na 1:1. Već naredni napad, Bilbija je mogao dovesti Bordo tim u vodstvo. Sarajevo napada na početku drugog poluvremena.

45. minuta Završeno je prvo poluvrijeme na Grbavici. Željezničar vodi golom Muamera Svrake od 14. minute utakmice.

43: minuta Dvije minute pred kraj utakmice, Jamak je promašio stopostotnu šansu sa dva-ti metra od gola Sarajeva.

39. minuta Velkoski i Stojčevv prijete Željezničaru, Plavi uzvračaju preko Tomića i Svrake.

19. minuta Utakmica je nakratko prekinuta zbog bakljade navijača Sarajeva, a oficijelni spiker je upozorio navijače Sarajeva da će biti odstranjeni s dijela tribina ukoliko nastave koristiti pirotehnička sredstva.

14. minuta Pogotkom Muamera Svrake, Željezničar od 14 minute susreta vodi u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u kojoj tim sa Grbavice dočekuje vječitog rivala, tim Sarajeva.

11. minuta Grbavica je popunjena do zadnjeg mjesta, a gostujuću ekipu bodri oko 2.000 najvjernijih navijača koji su na stadion došli neorganizovano zbog zabrane Nogometnog saveza koja važi za proljetni dio sezone.

1. minuta Prvu šansu na utakmici imali su igrači Sarajeva. Selimović je ubacio, no Jamak nije postigao gol. U 18 minuti je pokušao i Jajalo, ali je lopta otišla preko gola.

Željezničar: Lončarić, Bučan, Hodžić, Stanić, Selimović Zeljković, Bogdanović, Svraka, Jamak, Tomić i Hasanović.

Sarajevo: Bandović, Barić, Stojčev, Jajalo, Velkoski, Tatomirović, Vusljanin, Cimirot, Bilbija, Tadejević i Dupovac.