Nogomet
323

Sarajevo ubjedljivim trijumfom nad Drinom započelo novu sezonu

Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Odlična igra Sarajeva na otvaranju sezone nagrađena je prvom tricom i to na travničkoj Piroti u svojstvu domaćina.

Bordo tim kao domaćin porazio je Drinu rezultatom 6:1, a ono što posebno može radovati struku i navijače aktualnog šampiona je igra u drugom poluvremenu.

Prvu veliku priliku na utakmici u devetoj minuti propustio je Krste Velkoski. Makedonac je u situaciji jedan na jedan zaobišao golmana Drine Maksimovića, ali je loptu na putu ka golu u korner skrenuo Erić.

Tri minute kasnije zanijemio je travnički stadion. Nesporazum Hebibovića i Oštrakovića u pogodak za 0:1 pretvorio je Đerić.

Mogao je Petrović u 17. minuti povećati vodstvo Drine, ali sreća ovog puta nije bila saveznik kluba iz Zvornika. Pet minuta poslije Maksimović je fantastičnom intervencijom spasio goste nakon pokušaja Benke glavom sa pet metara.

Deset minuta prije odlaska na odmor Radovac je dodao do Benke koji se lijepo namjestio, te preciznim udarcem savladao Maksimovića za izjednačenje rezultata.

U trenucima kada je publika na Piroti očekivala kraj prvog poluvremena domaćin je poveo pogotkom Mehmeda Alispahića. Bivši igrač Rijeke i Dinama snažnim i preciznim udarcem sa dvadeset metara savladao je Maksimovića po drugi put.

Pola sata prije kraja riješeno je pitanje pobjednika na današnjem meču. Benko je loptu dodao do Velkoskog, a ovaj preciznim prizemnim udarcem postigao pogodak za 3:1.

Tri minute kasnije bilo je već 4:1, a svoj drugi pogodak na utakmici postigao je Leon Benko nakon dodavanja Anela Hebibovića.

U 67. minuti nadomak pogotku našao se rezervista Ševko Okić koji je slično Velkoskom s početka utakmice zaobišao Maksimovića, ali nije uspio loptu poslati u mrežu pošto se na gol liniji ispriječio jedan od odbrambenih igrača Drine.

Okić se pet minuta kasnije iskupio pogodivši za 5:1 nakon asistencije Anela Hebibovića. Meč je pogotkom u sudijskoj nadoknadi za konačnih 6:1 zaključio Leon Benko koji je tako kompletirao svoj hat - trick.

Premijer liga BiH, prvo kolo:

Sarajevo – Drina 6:1