Nogomet
165

Odlična igra i ubjedljiv trijumf Sarajeva na gostovanju u Bijeljini

Klix.ba
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
FK Sarajevo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Fudbaleri Sarajeva konačno su odigrali po volji svojih navijača, a odlična igra krunisana je s tri pogotka dovoljna za visokih 0:3 u duelu sa Radnikom u Bijeljini.

Od starta utakmice gostujući igrači bili su bolji protivnik, a prilike su se pred golom Radnika počele redati već nakon nekoliko uvodnih minuta.

Sarajevo je moglo povesti već u trećoj minuti kada je Barić odličnim udarcem iz daljine uzdrmao prečku domaćeg gola. Sedam minuta kasnije Leon Benko je dodao do Krstea Velkoskog koji preciznim udarcem uz pomoć prečke pogađa za 0:1.

Igrala se 20. minuta kada je Benko izašao sam pred gol Radnika, ali nije uspio postići pogodak zahvaljujući odličnoj intervenciji Asmira Avdukića. Pogodak je u trećoj minuti drugog poluvremena mogao postići i Ševko Okić koji je ipak izblokiran.

Ono što Okiću nije pošlo za rukom jeste Leonu Benki minutu kasnije kada je pogodio za 0:2. Odličnu igru na današnjoj utakmici Okić je ipak krunisao prelijepim pogotkom za 0:3 u 66. minuti nakon asistencije Ahmeda Kalasija.

Premijer liga BiH, deveto kolo:

Radnik - Sarajevo 0:3