Nogomet
19

Premijer liga: Sarajevo i Sloboda sigurni domaćini, Radnik pobijedio u Travniku

Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Tri meča osmog kola BHT Premijer lige BiH igrana danas nisu ponudila iznenađenja, a zaslužene pobjede na domaćem terenu ostvarili su Sarajevo i Sloboda.

Sloboda je na Tušnju u svim segmentima igre nadigrala Velež koji samo zahvaljujući odličnom Adnanu Bobiću danas nije doživio pravu katastrofu, dok je Sarajevo na Koševu bilo bolje od Borca. Meč na Piroti između Travnika i Radnika pripao je gostima iz Bijeljine rezultatom 3:1.

Sloboda – Velež 2:0

Sloboda je tokom prvih deset minuta svim silama krenula ka golu Veleža, a samo zahvaljujući sreći i dobrim intervencijama Adnana Bobića Rođeni su uspjeli sačuvati svoju mrežu. Prvo je prijetio Zeba, potom Veselinović, pa Ahmetović. Šut je potom isprobao Nemanja Stjepanović, a još jenom dobrom intervencijom istakao se Bobić. Najbolju priliku u prvom poluvremenu domaći igrači propustili su u 20. minuti kada je Ahmetović loše reagovao u mat poziciji, da bi u nastavku Veselinović pogodio prečku. U posljednjim minutama prvog poluvremena Sloboda je ipak uspjela povesti, pogriješio je Maletić, a njegov poklon u vodstvo domaćina pretvorio je Mersudin Ahmetović. Domaći igrači su dominirali i u nastavku, a kao plod takve igre uslijedile su prečka Kostića i stativa Veselinovića. U desetoj minuti nastavka arbitar Dragan Skakić dosudio je jedanaesterac za Slobodu, a udarac Zajke Zebe sa bijele tačke odličnom intervencijom zaustavio je Adnan Bobić. Priliku je potom na drugoj strani propustio Asim Zec. Pitanje pobjednika riješeno je dvadeset minuta prije kraja kada je pogodak za 2:0 postigao Amer Ordagić.

Sarajevo – Borac 2:0

Na prvo uzbuđenje na Koševu čekalo se sedam minuta kada je pokušao Duljević, a odmah potom i stoper Barbarić. U 23. minuti kapiten Sarajeva Ivan Tatomirović pogodio je stativu gola Borca. Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Barić je lijepo poslužio Amera Bekića koji je postigao pogodak za vodstvo Sarajeva. Prvo poluvrijeme promašajem je zaključio Samir Radovac. Domaći igrači su bolji i u nastavku, a već početkom drugog poluvremena prijetila su dvojica Bekića, a potom i Ševko Okić, odnosno Haris Duljević. U 73. minuti pogodak za 2:0 postigao je Krste Velkoski. Najbolju priliku za goste nekoliko minuta kasnije propustio je Toni Jović.

Travnik – Radnik 1:3

Radniku je bilo dovoljno svega pet minuta da povede protiv domaćeg Travnika na stadionu Pirota, a strijelac pogotka bio je Željko Krsmanović. Igrala se 22. minuta kada su domaći igrači izjednačili pogotkom kapitena Dudića iz jedanaesterca. U nastavku gostujući igrači dolaze do trijumfa, i to golovima postignutim u finišu meča. Strijelci za Radnik bili su Lazić i Šećerović.

BHT Premijer liga BiH, osmo kolo:

Sloboda – Velež 2:0 Sarajevo – Borac 2:0 Travnik – Radnik 1:3