Nogomet
106

Uspješan debi Miodraga Ješića na klupi Sarajeva, Željezničar razočarao u Travniku

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Novi šef stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić trijumfom je debitovao na klupi tima sa Koševa.

Aktualni šampion rezultatom 4:0 porazio je Vitez, iako je konačan rezultat pomalo previsok s obzirom da su i gosti tokom prvog poluvremena stvorili nekoliko odličnih prilika koje zbog manjka sreće i odličnog Mateja Delača ipak nisu iskoristili.

U drugom od četiri današnja susreta Travnik je na svojoj Piroti rezultatom 2:0 porazio danas neprepoznatljivi Željezničar.

Sarajevo – Vitez 4:0

Svega 37 sekundi dovoljno je bilo Sarajevu da povede na utakmici protiv Viteza. Najbrži pogodak dosadašnjeg dijela sezone bio je djelo Tomislava Barbarića.

Primljeni pogodak nije pokolebao Vitežane koji su potom dva puta zaprijetili golu Sarajeva. Prvo je dobro šutirao Muminović, da bi minutu kasnije Sarajevo spasio Adnan Kovačević izbacivši loptu sa gol linije. Vitez je nadomak izjednačenju i u 20. minuti, a u jednom napadu dva pokušaja iz neposredne blizine prvo Basare, a potom i Kapetana zaustavio je odlični Matej Delač.

Benko je u 28. minuti zakasnio na ubačaj Duljevića pa je propala dobra prilika za Sarajevo. Četiti minute kasnije Kantar je još jednom na muke stavio Mateja Delača. Hrvatski internacionalac na golu Sarajeva istakao se i u 38. minuti kada je nadomak pogotku bio Marko Basara.

Kazna za promašaje uslijedila je minutu kasnije kada je pogodak za 2:0 postigao Anel Hebibović.

Dvije minute prije odlaska na odmor Duljević je na muke stavio gostujućeg golmana Živkovića.

U nastavku domaći igrači uspijevaju postići još dva pogotka. Prvo je u 65. minuti na asistenciju Krstea Velkoskog poentirao Adnan Kovačević, da bi tačku na i stavio Leon Benko na nesebično dodavanje Harisa Duljevića.

Travnik – Željezničar 2:0

Travnik je od starta utakmice na Piroti bio bolji protivnik, a kao plod takvog stanja na terenu uslijedio je pogodak Radoslava Aleksića iz 15. minute.

Samo šest minuta kasnije bilo je već 2:0. Precizan pas Kouadija u pogodak je pretvorio Safet Šivšić.

Željezničar je prvi put ozbiljno zaprijetio u 29. minuti preko Jovana Blagojevića čiji je šut iz slobodnjaka otišao pored gola. Do kraja prvog poluvremena pokušavali su i Brazilac Thiago, kao i mladi Sadiković, ali je na golu Travnika raspoložen bio Adis Nurković. Golman Travnika istakao se i početkom drugog poluvremena kada je zaustavio pokušaj Aleksandra Kosorića, kao i u 63. minuti kada je zaustavio pokušaj Dženisa Beganovića.

Premijer liga BiH, deseto kolo:

Sarajevo – Vitez 4:0 Travnik – Željezničar 2:0