Nogomet
79

Prijateljska utakmica: Pet golova Sarajeva protiv Borca iz Jelaha

Piše: D. B.
FK Sarajevo je danas odigrao prijateljsku utakmicu u Jelahu protiv lokalnog kluba Borca, člana 2. lige Federacije BiH. Aktuelni osvajač Premijer lige je pobijedio rezultatom 5:0.
Foto: Jelah.info
Foto: Jelah.info

Sarajevo i Borac su odigrali jednu zaista lijepu utakmicu u pravoj sportskoj atmosferi. Prvi su zaprijetili domaći, no, golman Senedin Oštraković je bio siguran. U 19. minuti je na drugoj strani stativu pogodio Bekić.

Igrala se 24. minuta kada je sjajni napadač FK Sarajevo Leon Benko doveo svoj tim u vodstvo od 1:0.

U nastavku utakmice su gledatelji također mogli itekako uživati. Uglavnom je Sarajevo stvaralo prilike, a u 58. minuti je na 2:0 povisio Mehmed Alispahić. Samo dvije minute kasnije se ponovo zatresla mreža Borca iz Jelaha. Za 3:0 je ovog puta pogodio Haris Duljević, koji je golom završio svoju solo akciju.

Foto: Jelah.info
Foto: Jelah.info

Lopta je četvrti put zavšila u mreži Borca u 74. minuti kada je Duljević za pogodak asistirao Ševki Okiću. Pet minuta kasnije je ponovo kapitulirala odbrana domaćih, ponovo su u akciji bili isti igrači, ali je ovog puta Okić asistirao Duljeviću za njegov drugi gol na ovoj utakmici i konačnih 5:0 za Sarajevo protiv Borca iz Jelaha.

Treba reći da su nogometaši FK Sarajevo sjajno dočekani u Jelahu, a navijači Borca su istakli transparent na kojem je pisalo: "Šampioni, dobrodošli u Jelah".

Također, bivši igrač FK Sarajevo, Anid Travančić, nastupio je za Borac u ovoj utakmici.