Ništa od 4. pretkola
395

FOTO+VIDEO / Sarajevo se nije uspjelo plasirati u play off Evropske lige, Zeta slavila 1:0

Piše: A. Dž.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva se nisu uspjeli plasirati u play off Evropske lige. Oni su večeras na stadionu Pod Gorica poraženi od Zete iz Golubovaca minimalnim rezultatom 0:1 što je crnogorskoj ekipi bilo dovoljno za plasman u daljnji tok takmičenja.

Tim s Koševa nije iskoristio prednost od jednog gola u prvom susretu, koji je odigran u Sarajevu prije sedam dana. Podsjetimo, bilo je 2:1 za Sarajevo.

Sarajevo je odlično otvorilo susret. Lopta je u prvim minutama susreta uglavnom bila u nogama izabranika Dragana Jovića. Sjajnu priliku u 8. minuti imao je Said Husejinović, prošao je po lijevoj strani i šutirao, ali je golman Zete odbranio njegov udarac.

Kazna je stigla vrlo brzo. Goran Burzanović je nakon veoma brzo izvedene kontre pogodio za vodstvo Zete od 1-0. Asistirao mu je Boljević kojeg je bezuspješno pokušavao zaustaviti Tatomirović.

I nakon primljenog gola, Sarajevo je imalo inicijativu i bilo češće pred golom domaćih. Hadžić je u 21. minuti imao dobru priliku, ali je njegov šut izblokiran. Osam minuta kasnije Husejinović se našao u dobroj situaciji, ali šutira preko gola Zete.

Sarajevo i u nastavku tražilo priliku za gol, ali igrači s Koševa nemaju rješenja za defanzivnu igru domaće ekipe. Pred sami kraj prvog poluvremena, Hadžić na sjajan centaršut Beloševića nije najbolje reagirao i glavom loptu dodao golmanu Zete.

Na pauzu se otišlo pri minimalnom vodstvu domaćina. U nastavku susreta ista slika. Sarajevo ima terensku incijativu, a igrači Zete čekaju priliku iz kontre ili polukontre.

Sesar je u 49. minuti pokušao iz teške pozicije, ali Bulatović izbija u korner. Deset minuta kasnije, odbrana Sarajeva pravi grešku i Boljević se probija pred Dejana Bandovuća, koji je sjajno zaustavio njegov šut.

Valja izdvojiti šut Karamatića, koji je zamijenio Beloševića na početku drugog poluvremena, iz slobodnog udarca u 64. minuti, ali je Bulatović bio na mjestu.

Karamatić pokušava i u nastavku, kao i Husejinović, Torlak i Suljić, ali mreža Zete kao da je začarana.

Velika uzbuđenja pred sami kraj susreta. Sarajevo je imalo stopostotnu šansu. Hadžić je glavom prebacio Bulatovića, ali sa gol-linije Kaluđerović izbacuje u korner.

Nakon kornera, koji je odmah izveden nakon prilike Hadžića, Dupovac je malo zakasnio. Dobro je pucao nedugo nakon toga Husejinović, ali nažalost je ostalo 1:0 za Crnogorce.

Treba napomenuti da su nogometaši Sarajeva svih 90. minuta imali podršku svojih navijača, koji su okupirali glavni grad Crne Gore. Bili su bolja ekipa tokom cijelog susreta, ali sreća nije bila na njihovoj strani.

3. pretkolo Evropske lige:

Zeta - Sarajevo 1:0 (Burzanović 9)