Sarajevo - Gradina 1:0
66

Emir Hadžić probio bunker gostiju

Piše: Edin Isanović
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prva utakmica šesnestine finala Kupa BiH odigrana je večeras na najvećem bh. stadionu. Sarajevo je nakon bolje igre savladalo Gradinu rezultatom 1:0 i plasiralo se dalje. Tim sa Koševa dugo je lomio otpor gostujućeg bunkera, ali je Hadžićev pogodak, pred kraj prvog poluvremena, riješio sve dvojbe.

Bordo tim je u ovaj dvoboj ušao kao veliki favorit i tako je krenuo u utakmicu. Igrao se 14. minut kada je Hadžić centrirao, Čomor je šutirao glavom, ali je bio neprecizan. U 16. minuti Husejinović je proigrao Suljića koji je pokušao lobovati čuvara mreže gostiju. Ipak, lopta odlazi preko gola. U 24. minuti povrijeđenog Čomora zamijenio je Gujić.

Na isteku pola sata igre Nuhanović je lijepo centrirao, Husejinović je pokušao glavom, lopta ponovo odlazi pored gola. Gosti iz Srebrenika najveći dio vremena provodili su u teškom defanzivnom grču. Izabranici Dragana Jovića zbili su doslovno protivnika u njegovih 40 metara.

No, bunker nisu uspjeli razbiti do pred kraj prvog dijela. Prvo se Sesar nije najbolje snašao u dobroj prilici, a potom je bedem Gradine probio Emir Hadžić za 1:0. Prije toga sjajno je šutirao Belošević, golman Zukić kratko je odbio loptu gdje se najbolje snalazi Hadžić koji Sarajevo dovodi u vodstvo.

Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

Početak drugog poluvremena protekao je u blagoj incijativi domaćih. U 59. minuti Belošević je pokušao iz slobodnjaka. No, golman gostiju bio je oprezan.

U 64. minuti jedan od najboljih pojedinaca Bordo tim Zoran Belošević šutira, Zukić odbija loptu, a Hadžić udarac glavom nije uspio pretvoriti u pogodak. Iako su domaći do kraja nastojali postići još jedan pogodak, nisu uspjeli.

U konačnici, minimalna i zaslužena pobjeda tima sa Koševa.