Nijaz Gracić nudi rješenje
0

"Sarajevo neka ide u stečaj, a Olimpic promijeni ime u Sarajevo 1946"

Sarajevo-x.com
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić
Nijaz Gracić predsjednik fudbalskog kluba Olimpic iz Sarajeva kazao je da F. K. Sarajevo može prevazići trenutno stanje i krizu jedino ukoliko proglasi stečaj i uvede stečajnog upravnika.

Fudbalski klub Sarajevo nalazi se u veoma teškoj situaciji nakon odlaska, sada već bivšeg predsjednika, Zijada Blekića i dijela Uprave kluba. Rješenja na pomolu nema.

Klub je zapao u dugove koje niko ne želi platiti, a još je manje onih koji bi investirali u sarajevski klub sa dugom tradicijom.

Ipak, rješenje je ponudio nekadašnji predsjednik kluba s Koševa. U razgovoru za oficijelnu stranicu kluba kojim trenutno rukovodi, Gracić je kazao da navijači Sarajeva zaslužuju bolji klub i da im on može pomoći i da ga dobiju.

"Ja rješenje te situacije vidim u proglašavanju stečaja i uvođenju stečajnog upravnika. To bi značilo otpuštanje svih uposlenih, a pošto klub nema nikakvu imovinu, ne znam kako bi se namirila potraživanja. Teško je očekivati da će neko doći i pokriti dug koji je stvoren i koji se povećava iz dana u dan", kazao je Gracić.

Ponudio je prvi čovjek Olimpica i rješenje trenutne situacije u F. K. Sarajevo. Naime, on bi želio Olimpicu promijeniti ime u "Sarajevo 1946".

"Sarajevo je klub koji ima veliku armiju navijača koja zaslužuje bolji klub. Ono što bih ja bio spreman učiniti jeste da moj Olimpic, promijeni ime u npr. "Sarajevo 1946", pa i da promijeni boju dresova u bordo i nastavi nastupati pod novim imenom, a armija navijača bi dobila klub za koji bi mogla nastaviti navijati i bodriti ga. Taj klub bi bio postavljen na realnim osnovama da opstane i postane ozbiljan i respektabilan klub, te kao takav nastavi sa radom i uspjesima kako na našoj tako i na međunarodnoj sceni. Ovakvih slučajeva ima dosta u svijetu i ne bi bilo prvi put da se ovako nešto desi", istakao je Nijaz Gracić.