Nogomet
0

Behmen razgovarao s veteranima FK Sarajevo o teškoj situaciji u klubu

FENA
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Izuzetno teška situacija u kojoj se trenutno nalazi FK "Sarajevo" bio je povod današnjem susretu gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena s veteranima tog kluba.

Razgovor su inicirale legende sarajevskog i bh. fudbala Ibrahim Biogradilić, Mirsad Fazlagić, Predrag Pašić, Fuad Muzurović, Vahidin Musemić, Fahrudin Prljača, Refik Muftić, Ibrahim Sirćo, Sead Jesenković te sadašnji šef stručnog štaba Mirza Varešanović i treneri Adnan Fočić i Agim Nikolić.

Veterani su izložili svoje viđenje trenutne situacije u Klubu i složili su se u ocjeni da je u pitanju opstanak FK "Sarajevo" nakon 64 godine postojanja.

"Danas se 'bordo klub' nalazi u velikim dugovima. Igrači i treneri prepušteni su sami sebi i niko ne stoji iza njih. Ambijent u kojem rade je izuzetno loš", kazao je Biogradilić.

Predrag Pašić je ukazao na potrebu sistemskog finansiranja sporta, naročito vrhunskog.

Veterani su izrazili ogorčenje odnosom pojedinaca iz rukovodstva kluba tokom posljednjih godina, kao i onih koji su sudbinu FK "Sarajevo" pretpostavili ličnim interesima, te istakli da je "lošim gazdovanjem i vođenjem bačeno u sjenu sve što je kvalitetno urađeno u interesu Kluba, fudbala i sporta uopće".

"Klub koji nosi ime grada Sarajeva, klub svijetle prošlosti i izuzetnih sportskih rezultata, klub koji je učinio tako puno na afirmaciji našeg grada i cijele države BiH, ne zaslužuje ono što mu se danas događa", kazao je Behmen.

Gradonačelnik je iskazao spremnost da pomogne ovaj fudbalski klub tako što će lično inicirati sastanak u Kantonu Sarajevo radi dogovora oko načina finansiranja i svake druge podrške vrhunskom sportu, koji je, poput FK "Sarajevo", istinski ambasador države BiH i grada Sarajeva.

"To moramo hitno uraditi da bi 'bordo timu' vratili nekadašnji ugled i slavu te ovaj sportski kolektiv ponovo učinili vrijednim svakog respekta. To zaslužujete i vi, i navijači, i simpatizeri kluba s Koševa, ali i svi građani Sarajeva", naglasio je Behmen.