Četvrtfinale Kupa BiH
21

Sarajevo dočekuje Zrinjski, Borac gostuje na Pecari, prvoligaški duel u Gradačcu

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Danas će biti odigrana tri susreta četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine za nogometaše.

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je uvažio molbu Sloge iz Gornjeg Crnjelova da odgodi prvi susret protiv Klisa za 5. mart te će se danas odigrati mečevi u Sarajevu, Širokom Brijegu i Gradačcu.

Sarajevo će na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekati Zrinjski. Duel dvije prvoplasirane ekipe na premijerligaškoj tabeli sigurno privlači najviše pažnje od svih u ovoj fazi takmičenja.

Kako je istakao šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić, utakmica sa Zrinjskim u Kupu za Bordo tim je finale prije finala, a i Mostarci se nadaju povoljnom rezultatu pred revanš koji će se igrati 13. marta.

Strateg Plemića Blaž Slišković ima problema sa sastavom s obzirom na to da su za susret na Koševu upitni Šovšić i Jakovljević.

Sarajevo i Zrinjski su se sastali već dva puta ove sezone u Premijer ligi BiH. Bordo tim je slavio na Koševu rezultatom 4:2, dok je u Mostaru rezultat bio 1:1.

Široki Brijeg će na Pecari dočekati Borac. Domaćinu pripada uloga favorita u ovom dvomeču, iako se i lider Prve lige RS ima pravo nadati povoljnom rezultatu i prolasku u polufinale.

Prvoligaški duel igrat će se u Gradačcu gdje će Zvijezda dočekati TOŠK. U njihovom susretu u okviru Prve lige FBiH Zvijezda je slavila kod kuće rezultatom 3:0.

Prvi susreti četvrtfinala Kupa BiH:

Zvijezda - TOŠK (14:30) Sarajevo - Zrinjski (17:00) Široki Brijeg - Borac (19:00)