Oprezan u izjavama
25

Musemić: Utakmica sa Zrinjskim u Kupu je finale prije finala

Piše: N. K.
Velkoski i Musemić (Foto: FK Sarajevo)
Velkoski i Musemić (Foto: FK Sarajevo)
Sarajevo će sutra u okviru prve utakmice četvrtfinala Kupa BiH dočekati Zrinjski, a danas je tim povodom organizovana konferencija za medije na kojoj su se obratili šef stručnog štaba Bordo tima Husref Musemić i prvotimac Krste Velkoski.

"Ako je gledati po tabeli, onda je ova utakmica finale prije finala. Ni mi ni Zrinjski nismo željeli da se sretnemo već u četvrtfinalu. Dvije su to ekipe koje prema tabeli u ovom trenutku najkvalitetnije. Očekuju nas dvije zahtjevne utakmice. Dobro se poznajemo. Da li je prednost što prvu igramo kući, a drugu na strani, ne bih vam znao reći. Jedno je sigurno, želimo proći dalje", rekao je Musemić.

Trener Sarajeva je podvukao da su Todorović i Bilbija bili njihovi glavni igrač.

"U to nema nikakve sumnje. Međutim, doveli su neke nove igrače za koje smatraju da ih mogu nadoknaditi. Bakine ekipe uvijek igraju napadački i u tom kontekstu mislim da se dobro poznajemo. U Kupu imamo dvije utakmice i potrebno je biti mudar. Ne kažem da ćemo kalkulisati, ekipama poput naše i Zrinjskog, koje žele da se nadigravaju, ponekad je teško zakočiti. Morat će se i taktizirati, a nakon dvije utakmice vidjet ćemo ko je bio bolji u tom poslu", dodao je.

Kapiten Velkoski misli kako će biti zanimljivi mečevi.

"Kalkulisanja neće biti, mi se nadamo da ćemo proći dalje. Ako pogledamo utakmicu protiv Tuzla Cityja i rezultat onda možemo reći da smo na sto posto. Ipak, teško je o tome govoriti. Bit će oscilacija, ali možemo igrati i bolje. Individualno danas može iskočiti jedan, a sutra drugi igrač", rekao je Velkoski.

Utakmica između Sarajeva i Zrinjskog igra se u srijedu na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase od 17:00 sati.