Nogomet
141

Samir Bekrić za Klix.ba: Navijači Želje navikli su titule proslavljati već na polusezoni

Piše: A. D.
Samir Bekrić na stadionu svog kluba
Samir Bekrić na stadionu svog kluba
Samir Bekrić nakon vremena provedenog u Iranu u posljednje vrijeme sa uspjehom igra fudbal u Uzbekistanu.

Nosi dres najvećeg tamošnjeg kluba, Bunyodkora koji je ove sezone igrao u finalu Kupa ove zemlje. Ugovor mu je važeći do kraja godine, a velike su šanse da će ga produžiti prvog dana januara.

"Ugovor mi ističe posljednjeg dana ove godine, a klub mi je već ponudio novi tako da smo trenutno u fazi pregovaranja. Imao sam odlučnu sezonu koja je okrunjena plasmanom u azijsku Ligu prvaka. Kup nam je izmakao u posljednjoj minuti drugog produžetka finalnog meča", izjavio je Bekrić za Klix.ba.

Priznaje da je prijatno iznenađen kvalitetom fudbala u ovoj azijskoj zemlji.

"Fudbal u Uzbekistanu je na mnogo višem nivou od onog što sam mislio prije odlaska tamo. Mnogo se ulaže u fudbal, a ja sam imao sreću da dospijem u klub koji je najorganizovaniji u ovoj zemlji“, dodao je Bekrić

Iz dalekog Uzbekistana Bekrić prati dešavanja u bh. fudbalu, a posebno u njegovom Željezničaru.

"Kada se stvari sagledaju realno onda mi koji navijamo za Želju trebamo biti zadovoljni. Svi igrači su dali svoj lični maksimum, a ja se nadam da će proljetni dio biti uspješniji od jesenjeg. Navijače razumijem, oni su navikli da se titula slavi već na polusezoni, ali danas stvari nisu kao ranije i potrebno je malo više strpljenja. Ponekad pomislim da je ovom mladom timu potreban samo jedan iskusan lider sposoban da povuče ekipu“, zaključio je Bekrić.