Nogomet
146

Salihamidžić poručio Pjaniću: Kada te Juventus nazove, trebaš reći "stižem"

Klix.ba
Pjanić i Salihamidžić (Foto: Arhiv)
Pjanić i Salihamidžić (Foto: Arhiv)
Proslavljeni bh. nogometaš Hasan Salihamidžić govorio je o bh. reprezentativcima Miralemu Pjaniću i Edinu Džeki.

Salihamidžić je tokom svoje karijere nastupao za Bayern i Juventus, a posebno su mu u sjećanju ostali nastupi za Staru damu iz Torina koja je u proteklih pet sezona osvojila pet titula u Italiji.

Sportski direktor Juventusa Giuseppe Marotta želi dovesti Pjanića što je top tema u talijanskim medijima u proteklim danima. Pjanić u svom ugovoru ima transfer klauzulu od 38 miliona eura i Juventus ga može dovesti ukoliko plati ovaj iznos.

"Bilo bi mi drago kada bih vidio još jednog Bosanca u dresu Juventusa. Mislim da kada te Juventus zove, trebaš odgovoriti: 'stižem'", poručio je Salihamidžić Pjaniću, prenosi Football Italia.

Za Džeku je Salihamidžić rekao da je sjajan igrač i da njegov kvalitet ne može biti doveden u pitanje.

"Mislim da svakom igraču koji igra prvu sezonu u nekoj ligi treba dati vremena da se prilagodi. Tek nakon toga se taj igrač može kritikovati. Mislim da Džeko u Romi još nije pokazao pravi potencijal i da će navijači Rome pravog Džeku vidjeti naredne sezone", kazao je Salihamidžić.

Salihamidžića je svojevremeno u Juventusu trenirao Claudio Ranieri koji je nedavno sa Leicester Cityjem osvojio titulu Premier lige Engleske.

"Ranieri me naučio mnogim stvarima i sretan sam što je osvojio titulu. To je sjajan korak naprijed u njegovoj karijeri. Način na koji su osvojili titulu je nevjerovatan, jer niko to nije očekivao", zaključio je Salihamidžić.