Nogomet
135

Saigrači grlili uplakanog Neymara, obećali mu da će za njega osvojiti titulu prvaka

Klix.ba
Brazilski napadač Neymar teško je povrijeđen u utakmici protiv Kolumbije te je za njega takmičenje na Svjetskom prvenstvu završeno. Ipak, želio je ostati sa saigračima te je nakon utakmice prebačen u kamp, a saigrači koji su ga grlili uz želju da se što prije opravi rasplakali su nogometnu zvijezdu.

Podsjetimo, Brazil se plasirao u polufinale Svjetskog prvenstva pobijedivši Kolumbiju s 2-1, ali uspjeh je zasjenila teška povreda 22-godišnjeg napadača Barcelone. Njemu je slomljen treći pršljen i morat će mirovati nekoliko sedmica.

Krivac za njegovu povredu je kolumbijski reprezentativac Zuniga, koji se nije još zvanično izvinio Neymaru već poručio da je to bio normalan start bez ikakve namjere da ga povrijedi.

No, taj "normalni" start koštao je brazilsku zvijezdu. Neće moći nastaviti takmičenje, ali može osjetiti kako su svi uz njega. Iz cijelog svijeta stižu poruke sa željama za što brže ozdravljenje, a prvi su mu to poželjeli njegovi saigrači koji su ga i rasplakali na aerodromu, dok je čekao da uz ekipu ljekara bude premješten u kamp u Teresopolisu.

Najprije mu je prišao Thiago Silva, a zatim i David Luiz koji su ga zagrlili, a Neymar je lice sakrio kapom kako se ne bi vidjele suze.

Silva je poručio da će ih to što se desilo samo još više ojačati te da će za svog saigrača Neymara osvojiti naslov Svjetskog prvaka.