Lojalan klubu
0

Sagna: Ostajem u Arsenalu

Totalsport
Bacary Sagna
Bacary Sagna
Desni bek francuske nogometne reprezentacije Bacary Sagna (28) iskazao je lojalnost svom aktuelnom klubu Arsenalu, čije boje brani od 2007. godine.

Poput mnogih Arsenalovih igrača nakon nove sezone bez trofeja i Sagna je bio medijski povezivan s mogućnošću transfera, a klubovi koji su se spominjali kao interesenti bili su Inter i Bayern. Ipak, Sagna ističe da nema namjere napustiti klub s kojim je pod ugovorom do 2014. godine.

"Imam vrlo dobar osjećaj igrajući za ovu ekipu. Uvjeren sam da bi mnogi francuski igrači rado bili na mom mjestu, iako je istina da bih radije da sam prošlu sezonu završio s osmijehom i nekim trofejem. Sve je moguće, ali ono što sada mogu reći je da ostajem u Arsenalu 99%", rekao je Sagna i potom pozdravio medijske napise koji Arsenal povezuju s dovođenjem napadača Lillea Gervinha.

"Čuo sam za njega, on je nadaren igrač. Prošle je sezone bio ključni igrač Lillea i zaista im je pomogao da dođu do naslova. Ima sjajnu tehniku i siguran sam da bi ovdje bio dobrodošao", izjavio je Sagna.