Nakon što je klub napustio Fabregas
0

Wenger: Moguć je i Nasrijev odlazak

Totalsport
Samir Nasri
Samir Nasri
Menadžer Arsenala Arsene Wenger prvi je put javno priznao kako je moguće da će nakon odlaska kapitena Cesca Fabregasa u Barcelonu, klub uskoro napustiti i francuski veznjak Samir Nasri.

Za 24-godišnjeg nogometaša već se duže vrijeme zanima Manchester City, ali je Wenger dosad uporno ponavljao da Nasrija želi zadržati na Emiratesu. U ponedjeljak je, međutim, na pitanje novinara znači li odlazak Fabregasa da će klub zatvoriti vrata Nasriju, Wenger odgovorio:

"Ta dva slučaja nisu povezana. U idealnim okolnostima, volio bih da Nasri ostane, ali iskreno, teško mi je odgovoriti možemo li ga zadržati".

Nasri ima važeći ugovor do sljedećeg ljeta što znači da će Arsenal, ako ga sada zadrži, dogodine izgubiti pravo na bilo kakvu odštetu. Uz to, i sam je nogometaš izrazio želju za odlaskom što Wengeru dodatno otežava situaciju jer sasvim sigurno ne želi imati nezadovoljnog igrača u svlačionici.

No, francuski stručnjak se je i sam doveo u težak položaj jer zasad nije uspio dovesti nijednog veznjaka koji bi mogao dostojno zamijeniti Fabregasa i(li) Nasrija. Možda će nakon odštete koju je primio za dosadašnjeg kapitena i one koju bi eventualno mogao dobiti za Nasrija ipak krenuti u lov na neko zvučnije pojačanje.

"Ne bojimo se potrošiti novac, ali moramo biti uvjereni da je određeni igrač bolji od onih koje već imamo u ekipi. To nam je glavni cilj - dovesti u Arsenal kvalitetu. U nogometu sam jako, jako dugo. I mislim da bacanje novca nije nešto što se može odbraniti. Ali, može se obraniti trošenje novca na vrhunskog igrača. Naši navijači mogu biti ponosni na klub. Izgradili smo ekipu i stadion u kratkom roku i finansijski smo jaki. Želimo dovesti još jednog ili dvojicu igrača jer smo malo kratki, ali nema nikakvog napretka jer smo dosad pregovarali o odlascima, a teško je koordinirati dolaske i odlaske", objasnio je Wenger.

Francuskog menadžera su otočki mediji posljednjih sedmica povezivali s veznjakom Jadsonom (Šahtar), defanzivcima Philom Jagielkom (Everton) i Garyjem Cahillom (Bolton), čak i s napadačem Manchester Cityja Carlosom Tevezeom. Wenger je, međutim, u ponedjeljak opovrgao sve priče o Tevezu i Jadsonu, ali ne i o preostaloj dvojici.