Arsene Wenger
0

"Boriti ću se svim snagama da zadržimo Fabregasa"

Sarajevo-x.com
Arsene Wenger (Foto: AP)
Arsene Wenger (Foto: AP)
Menadžer Arsenala Arsene Wenger rekao je da vjeruje da će uspjeti zadržati Cesca Fabresa u klubu.

"Igrač koji promijeni klub svaki put kada je frustriran ili kada ne osvoji trofej, ne napreduje," kazao je Arsenalov menadžer. "Najveći ponos za kapitena je da je vjeran klubu i osvaja trofeje sa svojim klubom."

Arsenal je odbio dvije Barcelonine ponude za Fabregasa prošlog ljeta, iako je Arsenalov veznjak lično izrazio Wengeru želju da napusti klub.

Očekuje se da će se i Manchester City ovog ljeta uključiti u utrku za angažmanom Fabregasa.

"Borit ću se svim snagama da zadržimo Fabregasa u klubu, jer se morate boriti za igrača takve kvalitete", kazao je Wenger, prenosi Daily Telegraph.

Wengerova poruka za Fabregasa se odnosi i na dvojac Samir Nasri i Gael Clichy, koji bi na kraju sezone trebali početi pregovore sa klubom oko produženja ugovora.

"Šta vam garantuje da će te osvajati trofeje ako odete u neki drugi klub?",pitao je Wenger. "Vjerujem da je jedna od kvaliteta sportskog života biti vjeran svom klubu i ne napuštati ga kad se stvari ne odvijaju kao što su planirane."

Uprkos većim platama u Manchester Cityju, Chelseau i Manchester Unitedu, Wenger je siguran da će uspjeti dovesti pojačanja.

"Ako je u pitanju samo novac, onda smo manje atraktivni nego neki drugi timovi," rekao je on, "ali ako govorimo o kvaliteti kluba i stilu igre onda smo veoma poželjan klub za pojedine igrače."

Wenger ne planira produžiti ugovor sa Jensom Lehmanom, ali je rekao da očekuje ostanak Andreia Arshavina u Arsenalu.