Nogomet
80

Safet Sušić za Klix.ba: Poštujem Spahićevu odluku, neće biti lako naći njegovu zamjenu

Piše: A. Dž.
Sušić i Spahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sušić i Spahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić u izjavi za Klix.ba kazao je da nije iznenađen odlukom kapitena Zmajeva Emira Spahića da se oprosti od reprezentativnog dresa.

"Zvao me je prije nekoliko sati i vjerovatno sam ja bio prva osoba koja je bila upoznata s njegovom odlukom. On je poslije dužeg razmišljanja odlučio da se oprosti od reprezentacije s obzirom da hoće da ostavi mjesto mlađim igračima i s obzirom na to da ima puno obaveza u svom klubu koji igra u Ligi šampiona i htio bi da se koncentriše na klupske obaveze", rekao je Sušić za naš portal.

Dodao je da poštuje Spahićevu odluku, ali i da reprezentacija BiH trenutno nema pravu zamjenu za igrača kakav je popularni Spaha.

"Bio je veliki igrač i sad je veliki igrač i mi trenutno nemamo pravu zamjenu za njega. Međutim, nisam iznenađen jer znam da su se i neki drugi igrači iz drugih reprezentacija kao sto su Xavi i Gerrard oprostili. Oni su ista generacija kao i Spahić", rekao je bh. selektor.

Naglasivši da je Spahić deset godina bio kapiten i jedan od najboljih nogometaša bh. nacionalne selekcije, Sušić je još jednom ponovio da je njegov odlazak neminovnost.