Nogomet
975

Safet Sušić: Mešini momci su opravdali povjerenje, čestitam im na uspjehu

Piše: D. B.
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Safet Sušić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas je pobjedom nad Japanom u finalu Kirin kupa u Japanu osvojila svoj prvi trofej u historiji. Taj veliki uspjeh je za portal Klix.ba komentarisao bivši selektor Zmajeva Safet Sušić.

Iako se radi o turniru četiri reprezentacije, Sušić ističe da je trofej izuzetno važan za bh. nogomet.

"Bez obzira na to što se radi o prijateljskim utakmicama, ovo je lijep uspjeh. Reprezentacija BiH je pobijedila Dansku, a onda i domaćina Japan. Nije to mala stvar, posebno jer je za reprezentaciju igrala praktično rezervna ekipa. Svi su očekivali da Zmajevi izgube obje utakmice, pogotovo finale, ali momci koje je Meša poveo i dao im šansu opravdali su povjerenje. Čestitam im na uspjehu", izjavio je Sušić.

Reprezentacija se sada mora okrenuti što boljoj pripremi za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

"Najvažnije je da se ekipa pripremi za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. U veoma smo jakoj grupi u kojoj je Belgija apsolutni favorit. Tu je i Grčka koja poslije neuspjeha u posljednjim kvalifikacijama namjerava učiniti sve za jedno od mjesta koja vode na SP. Moramo se dobro pripremiti", rekao je bivši selektor.

Pohvalio je igre novih i mladih igrača, posebno napadača Milana Đurića.

"Za Mešu je dobra stvar što je vidio dosta mladih igrača i dao im šansu. Oni su svakako ohrabrenje za naš nogomet. Milan Đurić je dao četiri gola u dvije utakmice, opravdao je povjerenje stručnog štaba. Na njega se mora računati. Meša poznaje igrače, sve dobro prati, znam da će ih dobro pripremiti za sljedeće kvalifikacije", završio je Sušić.